Ūkio ministerija siūlo elektrą branginti 3 centais

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ketvirtadienį turėtų priimti sprendimą dėl dujų ir elektros kainų didinimo.

Ūkio ministerija vakar kreipėsi į „Leo LT" prašydama įpareigoti „Lietuvos energiją", VST ir „Rytų skirstomuosius tinklus" peržiūrėti anksčiau šių bendrovių valdybų patvirtintus elektros energijos perdavimo, skirstymo paslaugų bei visuomeninius elektros energijos tarifus ir pateikti juos Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai paskelbti.

Perskaičiuojant tarifus 2009 metams Ūkio ministerija siūlo elektros energijos persiuntimo (perdavimo ir skirstymo) kainas palikti tokias, kokios buvo nustatytos 2008 metams.

Ministerija siūlo visuomeninius tarifus vartotojams keisti taip, kad „Rytų skirstomųjų tinklų" vidutinė visuomeninė elektros energijos kaina vidutinės įtampos tinkluose sudarytų apie 25,08 ct/kWh, žemos įtampos tinkluose, iš kurių parduodama elektros energija gyventojams, - 32,31 ct/kWh, o akcinės bendrovės VST - atitinkamai 25,81 ct/kWh ir 33,47 ct/kWh.

Tokiu atveju buitiniams vartotojams galutinė elektros energijos kaina padidėtų apie 3 centus už kilovatvalandę.


Šiame straipsnyje: elektrakaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių