Ūkio ministerija apdovanojo šalies verslo lyderius

Artėjančios Verslo dienos proga ūkio ministerija apdovanojo šalies ūkiui ir Lietuvos verslo plėtrai nusipelniusias įmones bei asmenis. Šiandien „Litexpo" parodų rūmuose vykusioje iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje ministras jiems įteikė Ūkio ministerijos medalius „Už nuopelnus verslui".

Nominacijos „Metų eksporto naujokas" nugalėtoja tapo 2006-ųjų gegužės pabaigoje įkurta bendrovė „Trelleborg Engineered Systems Lithuania", kuri 2007-aisiais eksportavo daugiau nei 99 proc. visos pagamintos produkcijos už 17,4 mln. litų. Įmonė gamina sudėtingų technologijų apsauginius drabužius ir specialias priemones gelbėjimo tarnyboms, narams, armijai. 

Už didžiausias investicijas į naujus gamybos pajėgumus medaliu apdovanota bendrovė „Arginta", užsiimanti vandentvarkos statinių, technologinių įrenginių, inžinerinių tinklų projektavimu, statyba, montavimu ir kt. 2007 m. bendrovės apyvarta sudarė daugiau kaip 16 mln. litų, o bendra investicijų apimtis pernai siekė per 14 mln. litų.

Medalis „Už nuopelnus verslui" įteiktas ir už inovatyvaus produkto pristatymą rinkai. Juo pasipuoš intelektinių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima", kuri „Mažeikių naftos" užsakymu sukūrė, suprojektavo ir įdiegė unikalų Būtingės jūrinio plūduro apsaugos sprendimą, naudojantį gamtinę energiją. Iki šiol  plūdurą saugodavo tik specialus budintis laivas, saugios laivybos radaras ir nuo kranto plūdurą stebinti vaizdo kamera. Naujieji apsaugos sprendimai leis efektyviau organizuoti Lietuvai svarbaus naftos perkrovimo punkto apsaugą ir padės išvengti netikėtų išorinių grėsmių ar incidentų.

Už atsinaujinančių energijos išteklių naudojimą apdovanota bendrovė „Ignalinos šilumos tinklai", vienintelė iš visų šilumos tiekimo įmonių Lietuvoje beveik visą šiluminę energiją gaminanti degindama biokurą ir taip mažindama šilumos energijos savikainą ir išmetamų kenksmingų teršalų kiekį.

Nominacijos „Sėkmingai veikiantis smulkusis prekybininkas" nugalėtoja tapo bendrovė „AJ Šokoladas", kurios darbuotojai rankomis gamina aukščiausios rūšies šokolado gaminius. Už atvykstamojo turizmo skatinimą apdovanota bendrovė „Krantas Travel", Lietuvoje sėkmingai plėtojanti jūrinį turizmą.

Kaip ir praėjusiais metais, Ūkio ministerija įsteigė prizą jaunajam verslininkui. Į šį prizą pretenduoti galėjo visi ne vyresni nei 29 metų verslininkai. Šiais metais medalis atiteko bendrovės „Etalinkas" direktoriui Egidijui Biknevičiui, kuris, nepaisydamas regėjimo negalios, sėkmingai plėtoja informacinių technologijų verslą.  

Už viso gyvenimo indėlį į verslą apdovanotas bendrovės „Achema" generalinis direktorius Jonas Sirvydis, o už įdomiausias verslo temas - žurnalo „Valstybė" redakcija. 

Šventinio Verslo dienos renginio metu įteikti ir nacionaliniai kokybės prizai. Šiemet juos laimėjo bendrovės „Kauno energetikos remontas", „YARA Lietuva" ir viešoji įstaiga Vilniaus teisės ir verslo kolegija.

Taip pat pagerbti ir Europos verslininkystės apdovanojimų nacionalinės atrankos laureatai - SEB bankas už iniciatyvą „SEB verslo menas - TV projektas „Vertas milijono" bei Statistikos departamentas už projektą „Statistinės atskaitomybės naštos mažinimas". Šios dvi iniciatyvos nominuotos antrajam etapui - Europos verslininkystės apdovanojimams ir konkuruos su kitų Europos šalių pretendentais dėl pagrindinio prizo bei kitų apdovanojimų už kūrybiškiausią ir labiausia įkvepiančią verslo iniciatyvą.


Šiame straipsnyje: verslo lyderiaiapdovanojimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių