Ūkio banko klientams – nauja galimybė investuoti į žaliavas

Šiandien pradedamas platinti naujas Ūkio banko investavimo galimybių fondo Žaliavų subfondas. Žaliavų subfondo lėšos bus investuojamos į žaliavų krepšelį, susidedantį iš naftos, aukso, maisto žaliavų ir pramoninių metalų.

“Atsižvelgdami į klientų poreikius, pristatome Ūkio banko investavimo galimybių fondo Žaliavų subfondą, kuris išplės investavimo krypčių pasirinkimą, papildydamas mūsų siūlomų Kinijos, Rusijos, JAV, Europos ir Pinigų rinkos priemonių subfondų sąrašą. Naujasis subfondas Ūkio banko klientams suteikia galimybę plačiau paskirstyti savo investicijas, nukreipiant jas ne tik į akcijas ar obligacijas, bet ir į žaliavų rinkas“, - sakė UAB „Ūkio banko investicijų valdymas” direktorius Julius Ivaška.

Pastarąjį dešimtmetį investuotojai stebėjo augančias žaliavų kainas – tai lėmė didėjanti žaliavų paklausa Kinijoje, Indijoje ir kitose besivystančiose šalyse bei ribota žaliavų (ypač energetinių resursų) pasiūla, todėl, tikėtina, kad ilguoju laikotarpiu žaliavų kainos augs. Dėl mažos koreliacijos su akcijomis bei obligacijomis, investicijos į žaliavas taip pat gali būti sėkmingai naudojamos paskirstant investicijų portfelio riziką bei apsaugant investicijas nuo infliacijos.

Pasak J.Ivaškos, norint investuoti į Ūkio banko siūlomus fondus bei subfondus, nebūtina tam skirti didelės sumos – minimali investavimo suma siekia tik 100 Lt arba 50 eurų. Šiuo metu UAB „Ūkio banko investicijų valdymas“ taip pat valdo Ūkio banko obligacijų, Ūkio banko racionalaus investavimo, Ūkio banko investavimo galimybių fondo Kinijos, Rusijos, Europos, JAV ir Pinigų rinkos priemonių subfondus. Ūkio banko investiciniai fondai platinami per Ūkio banko klientų aptarnavimo tinklą ir Ūkio banko internetinės bankininkystės sistemą Eta banką.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių