Ūkio banke kreditai suteikiami pagal banko taisykles

Ūkio bankas, atsakydamas į Investuotojų asociacijos paskelbtus viešus pasvarstymus Ūkio banko veiklos tema, praneša, jog visi kreditai banke yra suteikiami pagal geriausią bankininkystės praktiką, remiantis banke galiojančiomis tvarkomis ir taisyklėmis, įvertinant projektų perspektyvas, kreditų grąžinimą užtikrinant nekilnojamuoju ar kitu turtu.

Ūkio bankas vykdo apskaitą pagal tarptautinius apskaitos standartus, kurie numato turto apskaitymą tikrąja verte. Banko finansinės ataskaitos kasmet audituojamos nepriklausomų auditorių, kurie išreiškia besąlyginę nuomonę. Be to, banko veiklos priežiūrą vykdo Lietuvos bankas.

UAB „Žalgirio sporto arenos“ akcijos perimtos į banko balansą rinkos verte pagal š.m. rugsėjo mėnesį vienos iš nepriklausomų tarptautinių turto vertinimo agentūrų nustatytą rinkos vertę. Ūkio bankas proaktyviai ieško efektyviausių sprendimų ir imasi aktyvių veiksmų tam, kad naudingai realizuotų perimtą nekilnojamąjį turtą. Tokia praktika yra visiškai įprasta visame bankų sektoriuje ir tokių pavyzdžių yra ne vienas tiek Lietuvoje, tiek ir pasaulyje. Apie savo veiksmus bankas pateikė informaciją taip, kaip numato įstatymai.

2012 m. rugsėjo 30 d. Ūkio bankas ir Ūkio banko grupė vykdė visus riziką ribojančius normatyvus: Ūkio banko grupės kapitalo pakankamumo rodiklis siekė 13,31 proc., likvidumo – 36,45 proc. UAB „Žalgirio sporto arena“ akcijų perėmimas įtakos banko kapitalo pakankamumo ir likvidumo rodikliams neturėjo.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių