Ūkio bankas skaičiuoja pelną

Penktadienį Ūkio banko grupė ir Ūkio bankas paskelbė 2010 m. devynių mėnesių neaudituotus veiklos rezultatus. Jie signalizuoja, kad šiuos metus finansinės bendrovės turėtų užbaigti pelningai.

Ūkio banko grupei per devynis mėnesius pavyko uždirbti 2,9 mln. litų konsoliduoto neaudituoto grynojo pelno. Per tą patį laikotarpį Ūkio banko nekonsoliduotas neaudituotas grynasis pelnas – 1,5 mln. litų.

Ūkio banko valdybos pirmininkas ir administracijos vadovas Gintaras Ugianskis teigė, kad per devynis mėnesius banko paskolų portfelis padidėjo apie 9 proc., ypač nemažai kreditų suteikta smulkiajam ir vidutiniam verslui.

"Tai įrodo, kad rinka atsigauna. Verslui reikia pinigų – tai ne naujiena. Tačiau svarbiausia, kad jau atsiranda įmonių, kurioms galima suteikti paskolas. Tai pagrindinis dalykas, nes anksčiau įmonių finansinė padėtis tiesiog neleisdavo suteikti paskolų, – sakė G.Ugianskis. – Iki šiol ypač daug kalbėta, kad bankai nekredituoja verslo, tačiau bankai negalėjo dalyti paskolų įmonėms, kurių balansai neigiami. Jeigu tokioms bendrovėms būtų dalijami kreditai, krizė šalyje tik gilėtų. Džiugu, kad padėtis keičiasi. Tai liudija ir gerėjančią visos šalies ekonominę situaciją."


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių