Ūkininkai palaiko vežėjus

Brangstantys naftos produktai didelį susirūpinimą kelia ir šalies žemdirbiams.

Lietuvos žemės ūkio rūmų išplatintame kreipimesi rašoma, kad didėjanti infliacija mažina Lietuvos gyventojų perkamąją galią, todėl žemdirbiai, išaugus jų gaminamų produktų sąnaudoms, bet nekylant ar netgi mažėjant (pvz., pieno) supirkimo kainoms, patiria didelių nuostolių. Manoma, kad brangstančių naftos produktų pagrindinė priežastis - rekordiškai augančios žaliavos kainos, dėl kurių brangsta degalai tiek visame pasaulyje, tiek ir Lietuvoje.

Remiantis ūkio ministerijos informacija, „Mažeikių naftos" dyzelino pardavimo kaina be mokesčių, palyginti su to paties produkto, eksportuojamo į Latviją, Estiją, Lenkiją kaina, Lietuvoje yra viena iš didžiausių ir siekia ES vidurkį.

„Degalų kainos augimas neigiamai veikia ne tik žemės ūkio ar kelių transporto sektorius, bet ir visą šalies ūkį", - teigia ŽŪR atstovai.

Žemės ūkio rūmai išsiuntė raštą ministrui pirmininkui ir Vyriausybei, kad taip pat palaiko ypač svarbų šalies ekonomikai Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava", Lietuvos naftos produktų mažmeninės prekybos įmonių asociacijos ir Lietuvos nacionalinės ekspeditorių asociacijos „Lineka" pozicijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių