Tyrimas: netikėtai gautus pinigus gyventojai pirmiausia investuotų

Gyventojų finansinį saugumą užtikrina santaupos, o netikėtai gautą didelę pinigų sumą jie pirmiausia investuotų, tikėdamiesi ateityje lėšas dar labiau padidinti. Labiausiai neigiamai žmonių finansinę padėtį paveiktų darbo praradimas. Tai parodė gyvybės draudimo ir pensijų bendrovės „Aviva Lietuva“ atlikta apklausa.

Netikėtai gautą didelę pinigų sumą pirmiausia investuotų 40 proc. apklaustų vyrų ir beveik trečdalis, 27 proc., moterų.

Po investicijų netikėtai gautą didelę pinigų sumą gyventojai skirtų būstui pirkti arba remontuoti, o 13 proc. moterų ir 7 proc. vyrų už šiuos pinigus pasirūpintų artimųjų gerove. Mažiausia apklaustųjų dalis lėšas skirtų kelionėms bei atostogoms.

Apklausa taip pat parodė, kad reguliariai taupymui atidedami pinigai finansinį saugumą šiuo metu užtikrina trečdaliui apklaustų vyrų ir 39 proc. moterų. Be santaupų, ketvirtadalis moterų saugiai finansiškai jaučiasi, nes turi artimuosius, 22 proc. vyrų stabilumą užtikrina nuosavas būstas.

Nors tiek vyrus, tiek moteris labiausiai neigiamai finansiškai paveiktų darbo praradimas, 35 proc. vyrų ir 29 proc. moterų taip pat teigia, kad smarkiai kirstų per kišenę sunki jų arba artimųjų liga. Ketvirtadaliui moterų ir penktadaliui vyrų finansiškai sunku būtų pakelti artimojo netektį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiausia

pirmiausia portretas
atiduotų skolas ir pavalgytų kaip seimūnas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių