TVF vadovas: bankai atskleidė tik pusę savo nuostolių

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique‘as Straussas-Kahnas pareiškė, kad bankai visame pasaulyje iki šiol atskleidė tik pusę visų savo nuostolių.

"Mūsų požiūriu, esame situacijoje, kai daugybė nuostolių dar neatskleista. Kiek jų yra, labai sunku vertinti, tačiau galima sakyti, kad dar maždaug apie pusę", - pirmadienį Londone vykusioje Britų pramonės konfederacijos konferencijoje kalbėjo TVF vadovas.

Finansų sistemos, pasak jo, daugelyje išsivysčiusių šalių išlieka nepakankamai kapitalizuotos, o finansinė situacija toli gražu nėra normali. TVF vertinimu, bankai visame pasaulyje dar turi apie 1,5 trln. JAV dolerių neapskaitytų nuostolių, kurie gali pakenkti finansų rinkoms ir ekonomikos atsigavimui.

"Greičiausiai šiek tiek daugiau nuostolių buvo atskleista JAV ir šiek tiek mažiau Europoje, tačiau ir vienur, ir kitur tik po pusę. Taigi mūsų dar laukia ilgas kelias", - kalbėjo D.Straussas-Kahnas.

Tiesa, rugsėjo mėnesį TVF sumažino pasaulinių nuostolių finansų sektoriuje prognozę 15 proc. iki 3,4 mlrd. JAV dolerių dėl pagerėjusios padėtis kreditų rinkoje ir ekonomikos atsigavimo. Tuomet TVF skaičiavo, kad JAV bankai buvo atskleidę 60 proc. savo nuostolių, euro zonoje veikiantys bankai - 40 proc.


Šiame straipsnyje: bankų noustoliaiTVF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių