TVF: Lietuvai būtinybės skolintis nėra

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) baigia reguliarią misiją Vilniuje. Susitikime su žurnalistais delegacijos vadovė Catriona Purfield teigė, kad TVF nemato būtinybės Lietuvai galvoti apie lito devalvaciją ar skolinimąsi iš tarptautinių fondų. Delegacijos vardu C.Purfield naujosios Vyriausybės antikrizinį planą įvertino palankiai, praneša lrt.lt.

Kartu ji teigė, kad viso pasaulio ekonomikos situacija, o kartu ir Lietuvos prognozės, bus peržiūrimos sausio mėnesį.

„Lietuvos ekonomika susiduria su iššūkiais. Spartus pasaulio ekonomikos sąlygų prastėjimas yra rimtas išorinis sukrėtimas. Neseniai buvęs spartaus vidaus paklausos augimo laikotarpis taip pat lėmė didelę infliaciją ir didesnį einamosios sąskaitos nesubalansuotumą", -sakė C.Purfield.

TVF misijos vadovė teigė, kad Vyriausybės pasirinktos priemonės padės Lietuvai įveikti ekonomikos iššūkius.

„Vyriausybė planuoja reikšmingą fiskalinį koregavimą, kurį palaikys ryžtingas pajamų ir išlaidų priemonių paketas. Skubus indėlių draudimo sumos padidinimas ir privalomųjų atsargų reikalavimo sumažinimas palengvino spaudimą likvidumui", - tvirtino C.Purfield.

TVF misija Vilniuje lankėsi gruodžio 8-16 dienomis. Diskusijose su Lietuvos valdžios institucijomis buvo aptartos ekonomikos perspektyvos, Vyriausybės fiskalinės politikos planai ir sudėtingos pasaulio ekonominės bei finansinės aplinkos poveikis. 


Šiame straipsnyje: TVFkrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių