TV3: I.Degutienės sūnaus įmonė paskolą „Snore“ padengė prieš uždarymą

Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sūnaus Gedimino Degučio valdoma įmonė galėjo padengti nacionalizuotame ir bankrutuojančiame banke „Snoras“ turėtą paskolą, prieš pat nutraukiant banko operacijas pernai lapkritį. Operacija buvo baigta šiemet sausio 6 dieną, pranešė televizija TV3, remdamasi turimais dokumentais.

„Faktai leidžia įtarti, kad įmonei “Novotersa„, kuriai vadovauja ir 50 proc. akcijų turi Seimo pirmininkės sūnus Gediminas Degutis, paskutinę dieną, net paskutinėmis valandomis iki valstybei sustabdant “Snoro„ veiklą, galėjo padaryti beveik 646 tūkst. litų pavedimą į “Snoro„ sąskaitą ir padengti dalį įmonės turėto kredito. Po pavedimo G.Degučio įmonės sąskaitoje liko valstybės kompensuojama indėlio suma (345,3 tūkst. litų - BNS). Jeigu šio pavedimo nebūtų padaryta, įmonė dėl “Snoro„ bankroto galimai būtų praradusi 646 tūkst. litų“, - teigiama sekmadienio TV3 laidoje „Savaitės komentarai“.

Pasak laidos autorių, tai galėjo būti vienintelis būdas G.Degučio įmonei išgelbėti pinigus.

„Taip pat galima manyti, kad paskutinę akimirką padarytas pavedimas dėl “Snoro„ banko sustabdymo kitų bankų sąskaitų nebūtų pasiekęs. Tad pavedimas į “Snoro„ sąskaitą buvo vienintelis būdas išgelbėti pinigus“, - teigia „Savaitės komentarai“

Tokiu būdu, pasak laidos, G.Degučio įmonės sąskaitoje bankroto dieną liko 343,6 tūkst. litų, o 2012 metų sausio 6 dieną, padarant užskaitą, „Snoras“ įmonės „Novotersa“ kreditą sumažino beveik 646 tūkst. litų.

Dokumentus, kad konservatorės Seimo pirmininkės sūnus buvo vienas iš galimai suskubusių gelbėti savo pinigus iš žlungančio „Snoro“, praėjusią savaitę paskelbė socialdemokratai.
Seimo pirmininkė I.Degutienė paskleistas žinias, esą jos sūnaus vadovaujama įmonė banke „Snoras“ turimu indėliu padengė paskolą, vadina šmeižtu ir socialdemokratų politine akcija prieš parlamento rinkimus. I.Degutienė praėjusią savaitę kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus teiginių, esą kažkas iš valdančiųjų giminaičių bankrutavusiame banke „Snoras“ atliko neleistiną operaciją.

Tuo metu socialdemokratai taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pateikdami turimus duomenimis ir informaciją, su prašymu pradėti tyrimą, ar nebuvo padarytas galbūt neteisėtas poveikis „Snoro“ administratoriui.

Praėjusį ketvirtadienį banko „Snoras“ bankroto administratorius taip pat paneigė, kad bankas atliko kai kurių klientų turėto didesnio nei 345 tūkst. litų indėlio ir paskolas užskaitas.
Paskolas turėjusių indėlininkų pinigai banke šiuo metu yra „įšaldyti“ - jie neatgavo valstybės kompensacijų, tačiau paskolų įmokas privalo mokėti.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.


Šiame straipsnyje: SnorasIrena Degutienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

eina na

eina na portretas
Nu jei čia teisybė, tai Degutienė vakar jau turėjo atsistatydint... Košmaras tie konservartotojai...

nu netikiu

nu netikiu portretas
Jei tai pasitvirtintų, aš apstulbęs!

lietuvis

lietuvis portretas
Manau,kad p.Degutienei išviso nereikėjo kištis į sūnaus firmos reikalus.Kad ir po tų paskelbimų,kad galimai buvo padarytos nuolaidos būtent tai įmonei.Nes man žinomos įmonės,kurios tą dieną darė pavedimus,bet skirtingai nei Degučio įmonei,pinigai nebuvo užskaityti,o grįžo į Snoro sąskaitą. Taigi būkim biedni bet teisingi.Juk mamos šešėlis galėjo ir pagelbėti užskaitant tuos mokėjimus. Kaip yra ištikrųjų,tai / gal būt/ pasakys teismai,bet kad tai gali būti nešverių dalykų tai jaučiasi pagal reakciją. Juk neužskaičius tų pinigų,tai įmonei galėjo būti ir bankrotas,ką galimai patyrė ne viena įmonė.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių