Turto draudimu labiau domisi moterys, tačiau vyrai skiria didesnes sumas įmokoms

Draudimo bendrovė BTA skelbia, kad drausti turtą yra labiau linkusios moterys. Bendrovės duomenimis, lyginant vyrų ir moterų sudarytų turto draudimo sutarčių skaičių, santykis yra 47 % ir 53 % moterų naudai. Tuo tarpu vertinant abi lytis pagal sumokamus pinigus - pirmauja vyrai, kurie sumoka 54 %, o moterys – 46 % turto draudimo įmokų.

„Neabejotinai, abiems lytims svarbus turto draudimas, tačiau mūsų statistika rodo, kad vyrai yra labiau linkę pasirūpinti pačiu nekilnojamuoju turtu, kuris paprastai yra brangesnis. Tuo tarpu kilnojamojo turto draudimas yra populiaresnis tarp moterų. Dailiosios lyties atstovės, jeigu jau apsisprendžia drausti turimą turtą, labiau akcentuoja namuose esančių daiktų apsaugą, pavyzdžiui kompiuterio, buitinės technikos, papuošalų, kitų materialių vertybių ir, be abejo, namuose turimų piniginių lėšų apsaugą”, - sakė BTA filialo Lietuvoje direktoriaus pavaduotojas Gintaras Markevičius.

BTA pastebi tendenciją, kad vyrai, priešingai nei moterys, yra labiau linkę drausti rizikingesnius objektus ir iš esmės drausti turtą nuo globalinių nelaimių – ugnies, potvynio ar trečiųjų asmenų tyčinių veikų, kurios gali sukelti didelius turto praradimus. Tuo tarpu moterims labai svarbu būti apsaugotoms ir nuo galimų sąlyginai nedidelių nuostolių, tokių kaip apiplėšimas gatvėje ar lango stiklo dūžis.

„Nežiūrint į tai, kad moterys, lyginant su vyrais, net 6% dažniau draudžia turtą, tačiau kalbant apie amžiaus grupes, pastebime, kad iki penkiasdešimties metų amžiaus rūpinantis turtu labiau aktyvesni yra vyrai. Tuo tarpu virš penkiasdešimties metų amžiaus aktyvumu labiau pasižymi moterys.”, - kalbėjo G.Markevičius.

Draudimo bendrovės teigimu, BTA draudžiant nekilnojamuoju, kilnojamuoju ir civilinės atsakomybės draudimais būstą, vidutinė turto draudimo įmoka sudaro apie 200 litų. Nors vertinant turtą ir nustatant draudimo įmoką atsižvelgiama į pastato amžių, dydį, konstrukcijos tipą ir kt., vidutinė vyrų sumokama įmoka yra apie 60 litų didesnė nei moterų.


Šiame straipsnyje: Turto draudimasDraudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių