Turizmo parodoje Nicoje Lietuvos informacinis stendas sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesio

Lapkričio 21-22 dienomis Lietuvos turizmo informacijos centras Paryžiuje atstovavo Lietuvai tarptautinėje turizmo parodoje SITCA 2009, Nicoje (Prancūzija). Penkis metus iš eilės vykstančioje Prancūzijos regioninėje turizmo parodoje, Lietuva buvo pristatyta jau antrą kartą.

Šių metų parodoje Lietuvos informacinis stendas sulaukė ypatingai didelio vietinės žiniasklaidos dėmesio ir lankytojų susidomėjimo.

Vos prasidėjus parodai, Lietuvos informacinis stendas atsidūrė Nicos miesto ir regiono žiniasklaidos dėmesio centre. Lietuvos stendas jau pačią pirmą dieną sulaukė didžiausios regiono televizijos „France 3“ žurnalistų vizito, taip pat stende apsilankė vieno svarbiausių regioninio laikraščio „Nice Matin“ atstovai. Iš 90-ies parodos dalyvių tik Lietuvos stendo nuotraukos su aprašymais atsidūrė šiame 240 tūkstančių vienetų tiražą turinčiame dienraštyje.

Šiais metais turizmo paroda SITCA 2009 buvo sujungta su senjorams skirta paroda „Salon Bel Age“, tai padidino lankytojų skaičių. Manoma, kad šiais metais susidomėjimą paroda parodė daugiau nei 30 tūkstančių lankytojų. Lietuvos informaciniame stende buvo išdalinta daugiau nei 3 tūkstančiai informacinių leidinių apie Lietuvą. Parodoje nuolat buvo rodomas Valstybinio turizmo departamento sukurtas vaizdo klipas „Kelionė į Europos centrą“.

„Parodos metu Lietuvos informaciniame stende lankytojai buvo kviečiami atvykti į kalėdinę Europos kultūros sostinę - Vilnių, taip pat pamatyti Lietuvos pajūrį, istorines vietas. Ši paroda pritraukė ne tik vietinių gyventojų, bet ir atvykusių į Nicą turistų dėmesį. Tikimasi, kad tai paskatins užsienio turistus apsilankyti mūsų šalyje“, - sakė Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorė N. Kliokienė.

Nicos miestas yra ypatinga turistinė vieta. Šis miestas, kaip ir visas Ažūrinio kranto regionas, garsus ne tik tuo, kad sulaukia milijonų turistų iš svetur, bet ir patys šio krašto žmonės mėgsta keliauti ir aktyviai domisi naujomis turizmo galimybėmis. Šis regionas taip pat palankus turizmo plėtrai ir realių turizmo kontaktų atnaujinimui ar užmezgimui.

Turistams šis regionas patrauklus ir dėl gerai išvystytos infrastruktūros. Nicos oro uostas yra vienas populiariausių Prancūzijoje, o pats regionas šalyje pirmauja kruizų, geležinkelių ir greitkelių skaičiumi. Dėl šių priežasčių, manoma, kad vietinių ir atvykstančių į Nicą žmonių informavimas apie turizmo galimybes Lietuvoje gali ženkliai prisidėti skatinant atvykstamąjį turizmą mūsų šalyje.


Šiame straipsnyje: turizmo paroda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių