Turintys būsto paskolas renkasi papildomą apsaugą

Per 8 tūkst. arba apie 22 procentus būsto paskolą turinčių „Swedbank" klientų yra pasirūpinę, kad nelaimės atveju artimiesiems liktų ne paskola, o įsigytas būstas. Tuo tarpu net apie pusę visų klientų šiais metais pasirašiusiųjų būsto paskolas pasirinko „Apsaugotą paskolą". Tai liudija, kad žmonės pradeda daugiau rūpintis artimaisiais ir atsakingai vertinti skolinimąsi. 

„Apsaugota paskola" užtikrina, kad atsitikus nelaimei paskolos gavėjo prisiimti įsipareigojimai neguls ant artimųjų pečių. Paskolos gavėjo mirties atveju paskolos likutį padengtų draudimo bendrovė. Šios paslaugos bendra draudimo suma šiuo metu viršija 1 mlrd. litų

„Klientai ir patys patvirtina apklausų metu, kad imdami paskolas pagalvoja ir apie pačius blogiausius „scenarijus" - kas atsitiktų, jeigu netektų darbo, susidurtų su kitais laikinais sunkumais ar, pačiu blogiausiu atveju, paliktų savo artimuosius su šiais įsipareigojimais. Tai nėra linksma tema, tačiau lietuviai gana atsakingai žiūri į savo įsipareigojimus bei šeimos saugumą ir stengiasi skolintis atsargiai, - sako „Hansa gyvybės draudimo" vadovas Mindaugas Jusius. - Net 83,6 proc. apklaustų klientų teigė, kad rinktųsi draudimo apsaugą prie būsto paskolos, kuri padengtų paskolos likutį mirties atveju."

„Apsaugotos paskolos" mėnesinės draudimo įmokos dydis priklauso nuo draudžiamos sumos dydžio bei kliento rizikos grupės (susijusios su amžiumi ir t.t.). Pavyzdžiui, ši paslauga 200 tūkst. litų dydžio 20-ies metų laikotarpio paskolai apdrausti, kai paskolą ima 30-ies metų vyras, gali kainuoti apie 57 litus per mėnesį.

Lietuvoje „Swedbank" privatiems asmenims yra išdavęs paskolų už 7,541 mlrd. litų, tai sudarė 26,7 proc. visos privačių asmenų paskolų rinkos (2008 m. spalio mėn. duomenimis). 


Šiame straipsnyje: SwedbankbūstasDraudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių