Turėtų mažėti trumpųjų žinučių kainos

Šiandien Europos Komisija paskelbė ataskaitą apie tarptautinio mobiliojo ryšio(roaming) paslaugų bendrosios reguliavimo sistemos reglamento įgyvendinimo rezultatus.

Iki reglamento įsigaliojimo 2007-ųjų birželio mėnesio tarptautinio mobiliojo ryšio kainos buvo nepagrįstai aukštos (vidutiniškai 1,15 euro už minutę). Reglamentu buvo patvirtintos privalomos kainų lubos ne daugiau kaip 49 euro centų už minutę skambinant ir 24 euro centus (be PVM) gaunant skambutį. Buvo numatyta, kad reglamentas galios iki 2010 metų, o kainos atitinkamai nukris iki 43 ir 19 euro centų.

Reglamentas nenumatė trumpųjų žinučių įkainių (SMS) ir duomenų perdavimo kainų reguliavimo, tačiau įpareigojo Europos Komisiją sekti šios rinkos pokyčius ir esant reikalui pateikti pasiūlymą dėl jų kainų reguliavimo.

Europos Parlamente Pramonės, energetikos ir mokslinių tyrimų komitete apsilankiusi Europos Sąjungos Informacinės visuomenės ir žiniasklaidos komisarė Viviane Reding išreiškė nepasitenkinimą situacija tarptautinio mobiliojo ryšio rinkoje. Jos pristatytame Europos Komisijos komunikate yra pasisakoma už reglamento galiojimo pratęsimą iki 2013 m., anot komisarės, „vartotojų lūkesčiai nebuvo patenkinti ir kainos nekrito tiek, kiek buvo tikėtasi. Nuvylė ir situacija SMS rinkoje, dabar aiškiai matome, kad reguliavimas yra neišvengiamas."

Europos Komisija stengsis, kad naujos trumpųjų žinučių ir duomenų perdavimo kainos įsigaliotų iki 2009 metų vasaros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių