Trečdalis lietuvių norėtų uždirbti bent 1000 litų

Ką mano darbo ieškantieji, ar turėtų būti darbo pasiūlymuose nurodyti siūlomi atlyginimai? Koks šiuo metu atlygis už darbą priimtiniausias, kai aplink tiek besiskundžiančiųjų mažėjančiomis pajamomis?

Darbo paieškos portalo CVbankas.lt atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad dauguma darbuotojų pageidautų, kad darbo skelbimuose būtų pateikiamas siūlomas atlyginimas.

Pasak jų, taip ir darbuotojas, ir darbdavys sutaupytų savo laiko: nereikėtų papildomai skambinti ir teirautis apie siūlomo atlygio galimybes, darbo ieškantysis iškart galėtų apsispręsti, ar siūlomos sąlygos jam tinka ir ar kandidatuoti į siūlomą poziciją.

Kita dalis respondentų teigia, kad darbo skelbimuose turėtų būti nurodytas bent jau atlyginimo, kurį galima tikėtis gauti, intervalas – tai irgi padėtų orientuotis.

Vis dėlto yra CVbankas.lt respondentų, kurie mano, jog atlyginimai neturėtų būti pateikiami darbo skelbimuose. Pasak jų, tai susiaurintų darbo paieškos galimybes, o atlygis gali būti pasiūlytas asmeniui darbo pokalbio metu jau priklausomai nuo jo konkrečių asmeninių savybių, gebėjimų, įtikinimo, kaip jis tinka darbo vietai ir pan.

CVbankas.lt respondentų taip pat buvo prašoma realiai įvertinti, kiek uždirbti jie norėtų. Pusė tyrime dalyvavusiųjų teigia, kad norėtų gauti 1000–2000 Lt algos per mėnesį, 25 proc. respondentų norėtų uždirbti bent jau apie 1000 Lt. Beveik 20 proc. respondentų svajonių atlyginimas būtų 2000–3000 Lt per mėnesį, o vos keli procentai asmenų įvardijo, kad norėtų gauti nuo 3000 Lt ir daugiau.


Šiame straipsnyje: darbasnedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių