Traškučių mažiau, o kaina - ta pati

Lietuvos metrologijos inspekcija, atlikdama nuolatinę prekių kiekio kontrolę, rugpjūčio pabaigoje prekybos vietose ir pas gamintojus patikrino 78 pavadinimų bulvių, kukurūzų ir kitų grūdų traškučių kiekį pakuotėse.

Inspektoriai pasvėrė daugiau kaip 5 tūkstančius fasuočių, 239-iose (t. y. 5 proc.) produkto kiekis neatitiko nustatytų reikalavimų. Pažymėtina, kad nustatyta 6-ių įmonių fasuotos produkcijos kiekio neatitikčių. Iš viso tikrinta 11-os įmonių produkcija.

Daugiausia kiekio neatitikčių nustatyta įvairių fasuotų kukurūzų gaminių, kuriuos gamina Kauno rajone dirbanti įmonė „Baltsoja" - 44,8 procento. Kauno rajone veikianti bendrovė „Palasėja" taip pat netiksliai fasuoja produktus. Produkto masė fasuotėse nuo 20 iki 500 gramų viršijo leistinuosius neigiamus nuokrypius nuo 3 iki 13 gramų. Įmonių atsakingiems darbuotojams už nustatytus pažeidimus bus skirtos baudos.

Vartotojų skundų dėl minėtų traškučių masės inspekcija negavo, tačiau, kaip matyti iš patikrinimo rezultatų, vartotojas ne visada gauna tą produkto kiekį, už kurį sumoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių