Transporto sektoriuje sumažėjo turto areštų

Per vasarį įmonėse įregistruoti 931 turto areštai  arba 66 atvejais mažiau nei sausio mėnesį. Įmonių skaičius su įregistruotais turto areštais per mėnesį sumažėjo 7 proc. ir siekia 820.

Didžiausias teigiamas pokytis užfiksuotas transporto sektoriuje, kuriame per vasarį, palyginus su sausiu, buvo įregistruota beveik 20 proc. mažiau turto areštų – teigia kreditų biuras „Creditinfo“, atlikęs analizę pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

Alina Buemann, kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė, pastebi, kad transporto sektoriuje aktyvumo netrūksta, mat į jį persiorientavo ir kai kurios statybų įmonės. Šios bendrovės veiklą vykdo tiek statybų, tiek transporto srityse. Taip pat sektorius sulaukė visai naujų rinkos dalyvių su minimaliu įstatiniu kapitalu ir įmonių, kurių steigėjai neturi patirties versle ar įmonės valdyme.

„Kaip prognozavome metų pradžioje, transporto sektoriaus turto areštų statistika keičiasi teigiama kryptimi. Tam įtakos turi žymiai per praėjusius metus pagerėjęs minėto sektoriaus įmonių finansinis pajėgumas. Per pastarąjį pusmetį pagal vėlavimo atsiskaityti riziką padidėjo sektoriaus žemos ir vidutinės rizikos įmonių skaičius, o prie minėtų rizikos grupių priskiriama 44 proc. transporto bendrovių“, – teigia A. Buemann.

Vasarį, palyginti su sausio mėnesiu, neigiamomis turto areštų tendencijomis labiausiai pasižymėjo pramonės ir žemės ūkio sektoriai, kuriuose buvo įregistruota po 10 proc. daugiau areštuojamo turto. Po 5 proc. didėjo turto areštų atvejų prekybos bei viešbučių ir maitinimo įstaigų bendrovėse. Vasarį įregistruotų turto areštų skaičius neviršijo sausio mėnesio lygio komunalinių bei telekomunikacijų paslaugų bendrovėse.

Beveik 70 proc. visu įregistruotų turto areštų teko pramonės, prekybos, statybos ir nekilnojamo turto bendrovėms. Pagal santykinį įmonių su įregistruotais turto areštais skaičių paskutinėse vietose yra Tauragės, Utenos, ir Marijampolės apskritys. Atitinkamai lyderiais šioje srityje išlieka Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskritys.


Šiame straipsnyje: vežėjaivilkikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių