„Trakcja Polska“ vadovas neatmeta galimybės prikelti sandorį su „Tiltra Group“

Didžiausios Baltijos šalyse transporto infrastruktūros statybų grupės "Tiltra Group" bei Lenkijos geležinkelių infrastruktūros statybos rinkos lyderės grupės "Trakcja Polska" 679,5 mln. litų vertės susijungimo sandoris dar gali įvykti, teigia "Trakcja Polska" prezidentas Maciejus Radziwillas (Macejus Radzivilas), pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Neatmetu galimybės, kad kai susitvarkysime visus formalumus, grįšime prie derybų stalo", - sako M.Radziwillas.

Jis pripažino, kad pagrindine kliūtis įmonėms susijungti tapo smulkusis akcininkas, buvęs "Poldim" valdybos pirmininkas bei akcininkas Jacekas Jurka, kuris teismams yra pateikęs jau du skundus, vieną jų - prieš "Tiltra Group", kuri pernai įsigijo kelių ir tiltų statybos įmonę "Poldim".

"Jo (J.Jurkos - BNS) nuomone, bendrovės akcijos lietuviams parduotos pažeidžiant teisės aktus, o tiksliau - jam neva priklausiusią akcijų išpirkimo pirmenybės teisę", - "Verslo žinioms" aiškino M.Radziwillas.

Anot jo, vėliau tas pats asmuo apskundė ir bendrovės "Trakcja Polska" visuotinio akcininkų susirinkimo nutarimą padidinti įstatinį kapitalą, išleidžiant papildomą akcijų emisiją, kurią išpirkti pirmenybę turėjo "Tiltra Group".

M.Radziwillas pažymėjo, kad "su lietuviais beveik viskas jau buvo sutarta, tiesiog dėl teismų pritrūko laiko". Praėjusį ketvirtadienį baigėsi galutinis terminas, iki kurio turėjo būti baigtas sandoris.

"Naujienos dėl sandorio "Invaldos" akcijų kainai turės neigiamos įtakos. Prisiminkime, kokį matėme didelį kainos šuolį, kai buvo paskelbta apie ketinimus pasirašyti šį sandorį. Tuomet visų lūkesčiai buvo optimistiški", - tikina "LHV Pank" Finansų maklerio padalinio Lietuvoje vadovo pavaduotojas Saulius Lenauskas.

Banko "Finasta" analitikas Tadas Povilauskas skaičiuoja, jog prieš paskelbiant apie sandorio žlugimą "Tikros Group" akcijų paketas, priklausantis "Invaldai", buvo įvertintas 275 mln. litų.

Kadangi sandoris nutrūko ir ši vertė nėra paverčiama pinigais, analitikas linkęs kelių sektorių vertinti kukliau - jis nurėžia 20 proc. jo vertės. Todėl akcijų paketo vertė, pasak T.Povilausko, jau siekia ne 275 mln. litų, o 220 mln. litų.

"Todėl atitinkamai mažiname ir "Invaldos" akcijų tikslinę kainą. Anksčiau "Invaldos" akcijos tikslinė vertė siekė 2,17 euro, dabar dėl neužbaigto sandorio mes ją mažiname iki 1,9 euro", - aiškina T.Povilauskas.

Be to, pasak analitiko, galima būtų daryti prielaidą, kad pinigai, gauti užbaigus sandorį, būtų nukreipti į paskolų grąžinimą, o vien bendrovės "Invalda" skolos šiuo metu siekia apie 218 mln. litų.

"Pinigai dėl atšaukto sandorio neateina, ir bankai atsargiau vertins "Invaldos" galimybes pasiskolinti. Manėme, kad skolų rizikos sumažės, tačiau jos vėl grįžta atgal", - sako T.Povilauskas.

Jis pažymi, kad dėl "Tiltra Group" susijungimo su "Trakcja Polska" bendrovė būtų uždirbusi didžiulį pelną, tačiau dabar to "Invaldos" balanse nebus.


Šiame straipsnyje: Tiltra GroupTrakcja Polska

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių