Toliau kylant kainoms, gali būti peržiūrimi įstatymai, sako Prezidentė

Toliau kylant maisto produktų kainoms, gali būti peržiūrėti įstatymai dėl konkurencijos rinkoje, šeštadienį pareiškė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Anksčiau užsiminusi, kad valstybė gali imtis reguliuoti prekybininkų antkainius, D.Grybauskaitė šeštadienį žurnalistams Kaune sakė, kad Prezidentūra ir toliau stebi situaciją ir neatmeta kai kurių įstatymų keitimo galimybės.

"Mes toliau stebime situaciją. Jeigu kainos ir toliau kils, kaip ir minėjau anksčiau, svarstysime galimybę peržiūrėti kai kuriuos įstatymus, tame tarpe konkurencijos ir koncentracijos įstatymą, dominavimo rinkoje įstatymą ir kitas priemones, kurios yra Lietuvoje legaliai leistinos", - sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė taip pat pabrėžė, kad už neteisėtus kartelinius susitarimus privalo būti numatyta asmeninė įmonių vadovų atsakomybė - atitinkamą įstatymo projektą Prezidentūra jau pateikė Seimui.

Didžiuosiuose prekybos tinkluose labai išaugus kainoms, Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl galimo kartelio duonos ir pieno produktų rinkose.


Šiame straipsnyje: maisto produktai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių