„TNS Gallup" nutrauks veiklą, įmonės darbuotojai įsteigė naują bendrovę (papildyta 15.05)

Vienos didžiausių pasaulyje viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės "TNS Gallup" akcininkai nutarė likviduoti bendrovę Lietuvoje. Tačiau jos darbuotojai jau įsteigė naują tyrimų bendrovę ir paslaugas teiks ketina teikti kitu pavadinimu.

Lietuva – per maža rinka


"TNS Gallup" direktorius Lietuvoje Žydrūnas Gaudiešius dienraščiui sakė, kad bendrovę likviduoti nuspręsta atsižvelgus į labai prastus įmonės finansinius rezultatus.
"Dabar TNS grupė visame pasaulyje griežtina kontrolę. Bendrovė kotiruojama biržoje, tad jiems (akcininkams – red. past.) svarbūs geri rezultatai. O mums labai blogi metai buvo, Lietuva – maža šalis, maža rinka, taigi jiems tikriausiai neapsimokėjo čia laikyti įmonės. Akcininkai paskyrė ir bendrovės likvidatorių. Per tris mėnesius – iki kitų metų kovo 20 d. – turime pabaigti visus pradėtus tyrimus ir kitus projektus", – sakė "TNS Gallup" vadovas.

Pasak jo, šiemet "TNS Gallup" Lietuvoje patirs apie 1 mln. litų nuostolių, o įmonės apyvarta bus apie 8 mln. litų. Pernai apyvarta siekė 11,6 mln. litų. Nuo 2007 m. ji smuko maždaug 6–7 kartus.

"TNS Gallup šalies tyrimų rinkoje veikė 10 metų. Mums buvo garbė Lietuvoje teikti pažangiausias tyrimų paslaugas, kartu su klientais spręsti jų veiklai svarbius klausimus ir teikti visuomenei aktualią informaciją. Deja, šie metai tyrimų rinkai buvo išskirtinai sudėtingi, todėl bendrovės akcininkai dėl Lietuvoje patirtų nuostolių nusprendė nutraukti "TNS Gallup" veiklą ir bendrovę likviduoti", – pranešime spaudai cituojamas "TNS" Baltijos regiono vadovas Margo Veskimagi.

Detalesnių komentarų pateikti jis nesutiko. Esą nei TNS grupės vadovai, nei akcininkai nenori būti linksniuojami žiniasklaidoje.

Dirbs kitu pavadinimu


Ž.Gaudiešiaus teigimu, įmonės kolektyvas nutarė toliau savarankiškai tęsti veiklą. "TNS Gallup" Kiekybinių tyrimų departamento vadovė Jurgita Verikienė įsteigė "Socialinės informacijos centrą" (SIC) ir kvies dabartinius "TNS Gallup" darbuotojus – apie 30 žmonių – dirbti į naują įmonę.

"Mes su kolektyvu pasikalbėjome, ir nusprendėme, kad norime tęsti veiklą, ir galime tai daryti be tarptautinio prekės ženklo. Pagaliau ne be mūsų pagalbos Lietuviai žino "TNS Gallup" vardą. 1993 m. pradėjome dirbti, kaip SIC, 2003 m. virtome TNS grupės dalimi. Dabar vėl būsime SIC. Be to, manau, kad svarbiausia yra gerai atlikti savo darbą, o Lietuvos verslininkai jau įsitikino mūsų paslaugų kokybe", – apie sprendimą kurti naują įmonę kalbėjo Ž.Gaudiešius.Naujam "Socialinės informacijos centrui" vadovaus sociologė Jurgita Verikienė, o penkias verslo sektorių sritis kuruos Daiva Plauškaitė, Rūta Libermanaitė, Rūta Gaudiešienė, Andrėja Stravinskaitė ir Viktorija Jonikova. Bendrovės akcininkais tapo jos darbuotojai.

Be įprastų kiekybinių ir kokybinių tyrimų, bendrovė pristatys specialiai Lietuvai parengtus tyrimų modelius.

Žiniasklaidą stebės toliau


Buvo spėliojama, kad "TNS Gallup" Lietuvoje veiklos nutraukimas gali būti susijęs su diskusijų keliančiomis kita tų pačių akcininkų valdomos bendrovės "SIC Gallup Media" paslaugomis.

Žiniasklaidos auditorijos duomenų ir informacijos stebėjimo bendrovė kaltinama neobjektyviais televizijos auditorijos tyrimais. Esą "SIC Gallup Media" TV metrų vietos nekeičia apie 8–10 metų ir apklausiama per mažai žmonių, kad tyrimų duomenys būtų objektyvūs ir patikimi.

Tačiau minėta bendrovė veiklą tęs. Jai toliau vadovaus Gytis Juodpusis. "Reikia pripažinti, kad "TNS Gallup" pastaruoju metu sekėsi prastai. Smuko apyvartos, paslaugų kainos ir pan. Tuo mūsų rezultatai akcininkus tenkina. Jie net nusiteikę stiprinti bendrovės pozicijas", – sakė "SIC Gallup Media" vadovas.
____________________________________________________________________________________
Skaičiai ir faktai


"TNS Gallup" pernai uždirbo 970,4 tūkst. litų pelno – 1,8 karto mažiau nei 2007 m., kuomet įmonės pelnas siekė beveik 1,8 mln. litų. Bendrovės apyvarta palyginamuoju laikotarpiu smuko 5,8 karto iki 11,6 mln. litų. TNS grupės atstovybės yra įsikūrusios daugiau nei 80 pasaulio šalių, jose dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų. Pagal apyvartą TNS grupė užima trečią vietą pasaulyje tarp rinkos tyrimų kompanijų.


Šiame straipsnyje: tnstyrimaiGallup

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių