„Tiltra Group“ jungiasi su „Trakcja Polska“

Lietuvos investicijų bendrovė "Invalda" bei jos kontroliuojama "Tiltra Group" ir "Kauno tiltai" pasirašė sutartį su listinguojama Lenkijos geležinkelių infrastruktūros statybos rinkos lydere "Trakcja Polska" bei jos didžiausia akcininke - Ispanijos "Comsa Emte" grupe dėl įmonių "Trakcja Polska" ir "Tiltra Group" veiklos sujungimo.

Bendra sandorio vertė – 777 mln. zlotų. „Comsa Emte“ ir „Tiltra Group“ akcininkai sutarė, kad „Comsa Emte“ liks strateginiu jungtinės grupės „Trakcja Tiltra“ partneriu. 

Neabejojama, kad po sandorio „Trakcja Tiltra“ bus kotiruojama Varšuvos akcijų biržoje. Visoje grupėje dirbs 3,5 tūkst. darbuotojų.

„Numatoma, kad „Trakcja Tiltra“ vadovybę sudarys atstovai iš abiejų sandorio šalių. Geriausi „Trakcja Polska“ ir „Tiltra Group“ atstovai suformuos įmonės valdybą, kuriai vadovaus Maciej Radziwiłł, dabartinis „Trakcja Polska“ valdybos pirmininkas”, – sako  „Comsa Emte“ prezidentas Jorge Miarnau.

„Trakcja Tiltra“ akcininkų struktūrą sudarys „Comsa Emte“, kuri išliks strateginiu partneriu ir valdys 35 proc. akcijų, dabartiniai „Tiltra Group“ akcininkai, valdysiantys 31 proc. akcijų, ir kiti dabartiniai „Trakcja Polska“ akcininkai, valdysiantys likusius 34 proc. akcijų.

Lygus susijungimas leis suformuoti vieną stipriausių Lenkijoje kelių ir geležinkelių segmento žaidėjų. Bendros konsoliduotos „Trakcja Polska“ ir „Tiltra Group“ 2009 m. pajamos siekia 1,9 mlrd. zlotų.

„Svarbu pažymėti, kad „Trakcja Polska“ ir „Tiltra Group“ turi viena kitą papildančias strategijas, užtikrinsiančias sinergiją“, – sako Jorge Miarnau sandoryje dalyvaujančios Lenkijos kompanijos pagrindinės akcininkės „Comsa Emte“ prezidentas. Anot jo, „Comsa Emte“ sveikina susitarimą ir vertina jį kaip svarbų žingsnį, kuris padės įgyvendinti „Trakcja Polska“ strategiją diversifikuojant verslą ir žengiant į naujus segmentus statybų industrijos rinkoje.

„Mums veiklų sujungimas – tai galimybė efektyviau panaudoti „Comsa Emte“ teikiamą techninę ir komercinę pagalbą, jos paramą verslo vystymuisi ir plėtrai į naujas Centrinės ir Rytų Europos rinkas, žinias, patirtį ir resursus. Verslų suvienijimas padidins konkurencingumą ir dar efektyviau kurs vertę akcininkams“, – teigia Maciej Radziwiłł. „Tiltra Group“ plėtros direktoriaus Romo Matiuko teigimu, „susijungimas „Tiltra Group“ suteikia puikią galimybę įgyvendinti strateginius 2012 m. tikslus – toliau stiprinti pozicijas Lenkijoje ir plėstis į geležinkelių tiesimo segmentą“.

Be to, ši konsolidacija leis „Trakcja Tiltra“ užimti vieną iš pirmaujančių pozicijų Centrinės ir Rytų Europos infrastruktūros statybų rinkoje. Planuojamas ir naujų veiklos sričių vystymas (tarp jų – koncesijų ir energetikos infrastruktūros statybos sektoriuje) bei tolesnis pozicijų stiprinimas tramvajų transporto infrastruktūros sektoriuje.

Sandoris bus baigtas, kai tik išankstinės sąlygos, nurodytos susitarime, bus įvykdytos. Tai reiškia, kad pasikeitimams turės pritarti Konkurencijos ir vartotojų apsaugos biuro prezidentė bei „Trakcja Polska SA“ akcininkai. Jie visuotiniame akcininkų susirinkime turės priimti sprendimus, reikalingus tam, kad sandoris būtų įvykdytas. Jį užbaigti tikimasi pirmąjį 2011 m. ketvirtį.


Šiame straipsnyje: TitraKauno tiltai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių