Tikėtina gruodžio infliacija gali sudaryti -0,1 proc.

Lietuvos statistikos departamentas prognozuoja, kad 2011 m. gruodžio mėn., palyginti su 2011 m. lapkričio mėn., pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuota infliacija gali sudaryti –0,1 procento.

Metinė infliacija gruodžio mėn., tikėtina, gali siekti 3,5, o vidutinė metinė – 4,1 procento.

Lapkričio mėnesį užfiksuota metinė infliacija buvo 4,4, o vidutinė metinė – 4,1 procento.

Tikėtina, kad didžiausią įtaką gruodžio mėnesio infliacijai turės dėl šiek tiek pingančių degalų mažėjančios transporto prekių grupės kainos. Prognozuojama, kad maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos išliks stabilios. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainos, tikėtina, reikšmingai nekis ir turės nedaug įtakos SVKI dinamikai.

Labiausiai šiais metais augo būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro kainos. Drabužių ir avalynės kainos kaip paprastai svyravo dėl sezoniškumo, tačiau buvo stebima jų augimo tendencija. Transporto prekių ir paslaugų kainos augo labiau nei kitų vartojimo prekių ir paslaugų kainos ir beveik pasiekė bendrą kainų lygį. Ryšių paslaugų kainos jau trečią mėnesį iš eilės nekinta.

Prognozuojama gruodžio mėnesio infliacija nepakeis SVKI tendencijos.


Šiame straipsnyje: infliacijaekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

JJJ

JJJ portretas
Na kada pagaliau baigsit svaicioti apie tas infliaciju ir kriziu priezastis .\. Nejaugi dar nedaejo ,kad viskas Lt del to ,kad mazeja gyventoju ,kurie atnesdavo mokesciu pavidalu pajamas valstybei . kaip gali valstybe eiti be krizes kai ji nebeturi apie milijono paciu darbingiausiu zmoniu . nebent isvezti i miskus kaip toje pasakoje senelius ,kuriu skaicius ,aisku ,mazai kito
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių