Tik 8 proc. didmiesčių gyventojų tiki naujos atominės elektrinės pastatymu iki 2020 metų

Kad ir ką apie naująją atominę elektrinę kalbėtų premjeras Andrius Kubilius, kad ir ką žadėtų energetikos ministras Arvydas Sekmokas, visuomenė į šį milžinišką projektą žvelgia skeptiškai.

Tik 7,8 proc. didmiesčių gyventojų tiki, kad naują atominę elektrinę Lietuva turės iki 2020 metų, rašo savaitraštis "Veidas", kurio užsakymu tyrimų ir konsultacijų bendrovė "Prime consulting" lapkričio 29 - gruodžio 1 dienomis apklausė 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų.

Apklausa parodė, kad kur kas daugiau respondentų - 32,6 proc. - mano, kad elektrinę pavyks pasistatyti tik iki 2050-ųjų ar net iki 2100 metų.

21,6 proc. apklaustųjų apskritai netiki, kad Lietuva pasistatys naują jėgainę.

Lygiai taip pat pesimistiškai apklaustieji žvelgia ir į valdžios skelbiamą informaciją, esą Lietuvai pavyks rasti investuotoją, kuris sutiktų finansuoti didžiąją dalį naujosios atominės elektrinės statybų.

Į klausimą, ar Lietuvai pavyks rasti investuotoją, kuris sutiktų finansuoti didžiąją dalį naujosios atominės elektrinės statybų, 8,8 proc. apklaustų didmiesčių gyventojų atsakė, kad "taip", o 56,2 proc. apklausos dalyvių pareiškė, esą investuotojas gal ir būsiąs rastas, bet negreitai. Be to, manoma, kad jam Lietuvos valdžia padarys daug nuolaidų, o gyventojai ateityje už elektrą turės mokėti didelę kainą.

31,4 proc. respondentų įsitikinę, kad toks investuotojas nebus rastas ir didžiąją dalį naujos atominės elektrinės statybų teks finansuoti Lietuvos gyventojams.

Šiuo klausimu nuomonės neturėjo 3,6 proc. respondentų.


Šiame straipsnyje: VAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių