Tik 4 proc. lietuvių artimiausiu metu planuoja pirkti NT

93 proc. Lietuvos gyventojų per ateinančius 12 m÷nesių neketina įsigyti nekilnojamo
turto

Tai paaiškėjo tyrimų bendrovei RAIT atlikus Lietuvos gyventojų apklausą.

Apklausos metu Lietuvos gyventojų buvo klausiama, ar jie ketina, ar neketina per ateinančius 12 mėnesių įsigyti nekilnojamo turto.

Dauguma (93 proc.) Lietuvos gyventojų per ateinančius 12 mėnesių neketina įsigyti nekilnojamo turto, 4 proc. teigia ketinantys įsigyti nekilnojamo turto.

Iš pastarųjų šiek tiek daugiau nei trečdalis respondentų ketina pirkti butą (paminėjo 34% respondentų, ketinančių įsigyti nekilnojamojo turto), šiek tiek mažiau nei trečdalis ketina įsigyti gyvenamąjį namą (29% ketinančių įsigyti nekilnojamą turtą), beveik penktadalis (19%) – sklypą.

Kiek rečiau ketinama įsigyti sodą ar sodybą (atitinkamai 9% ir 7%).

Tyrimas atskleidė, kad beveik trečdalis ( 32 proc.) ketinančių įsigyti nekilnojamą turtą, tam planuoja imti paskolą. Daugiau nei pusė (54 proc.) neketina imti paskolos, 14 proc. yra neapsisprendę dėl paskolos ėmimo.

„Šio tyrimo duomenys atskleidžia, kad nekilnojamo turto rinka atsigauna gana sunkiai. Pastebime, kad žmonės artimiausiu metu ne tik neketina pirkti nekilnojamą turtą, bet ir tie, kurie ketina tai daryti, planuoja į jį investuoti ženkliai mažesnę sumą nei prieš keletą metų. 42 proc. ketinančių įsigyti nekilnojamą turtą tam skirtų iki 50 000 Lt“, – apklausos duomenis komentuoja RAIT valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

Tarp ketinančių per artimiausius 12 mėnesių įsigyti nekilnojamą turtą, daugiausiai yra 25-34 metų amžiaus Lietuvos gyventojai, asmenys turintys aukščiausias pajamas (virš 1100 Lt vienam šeimos nariui) bei žmonės su aukštuoju išsilavinimu.

Apklausa atlikta birželio 4 -15 dienomis, apklausta 1024 15 – 74 m. nuolatinių Lietuvos gyventojų.


Šiame straipsnyje: NTbūstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių