T.Geithneris: JAV sutelks dėmesį į biudžeto deficitą

Ši prekybos savaitė valiutų rinkoje nebuvo aktyvi. Doleris demonstravo nestiprų kritimą visų pagrindinių valiutų atžvilgiu. Iš svarbesnių naujienų galima išskirti Timothy Geithnerio kalbą ir TVF vadovo areštą.

Timothy Geithneris antradienį pareiškė, kad JAV mokesčių kodekso reformos klausimai per artimiausius du mėnesius pasitrauks į antrąjį planą. Dėmesys bus sutelktas rį biudžeto deficitą ir vyriausybės skolos limitą.

Geithnerio teigimu, prezidento Baracko Obamos administracija tikisi išnagrinėti korporacijų pelno mokesčio sistemos supaprastinimą iki prezidento rinkimų 2012 metais, nors kol kas reforma yra atidėta.

Daugiapakopė JAV korporacijų pelno mokesčio sistema yra svarbi Jungtinių Valstijų bendrovėms, kurios skundžiasi, kad esama struktūra mažina jų konkurencingumą tarptautinėje arenoje.

Obama, besikreipdamas į Kongresą dėl šalies ekonomikos būklės, pavadino esamą mokesčių kodeksą „kebliu“ ir pažadėjo jį supaprastinti.

Balandžio pradžioje Geithneris teigė, kad prezidento administracija rengia projektą, kurio dėka korporacijų pelno mokestis gali būti mažinimas nuo esamų 35 procentų iki maždaug 30 procentų, panaikinant daugelį specialiųjų lengvatų.

Obamos administracija nori padidinti JAV skolos limitą nuo esamų 14,3 trln. dol. ir perspėjo apie defolto riziką, jeigu nebus pasiekta susitarimo iki rugpjūčio 2 dienos.

Nerimo kalbos ir apie TVF vadovo ateitį. Ketvirtadienį Tarptautinio valiutų fondo vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas pasisiūlė atsistatydinti. Apie tai teigiama laiške, kuris buvo paskelbtas TVF oficialiame tinklapyje.

Laiške D.Strauss-Kahnas taip pat paneigė jam mestus kaltinimus. Jo teigimu, sprendimas palikti postą yra priimtas tam, kad apsaugotų organizaciją, kuriai jis paskyrė daug savo gyvenimo metų.

TVF vadovas pareiškė, kad dabar pasitelks visas jėgas siekiant įrodyti savo nekaltumą.

Priminsime, kad Dominique'as Straussas-Kahnas šiuo metu yra JAV kalėjime. Jis yra įtariamas bandymu išprievartauti Niujorko Sofitel viešbučio kambarinę.

Kahno advokatai teigia, kad kambarinės parodymai yra melagingi, o TVF vadovas turi alibi.


Šiame straipsnyje: doleriseuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Kahno advokatai teigia, kad kambarinės parodymai yra melagingi, o TVF vadovas turi alibi???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių