TEZ TOUR ugnikalnio išsiveržimas Islandijoje kainavo apie 1,5 mln. litų

Islandijos ugnikalnio išsiveržimas kelionių organizatoriui TEZ TOUR atnešė apie 1,5 mln. litų nuostolį.

„Tiesioginiai ir apskaičiuojami nuostoliai susiję su: papildomu orlaivių siuntimu paimti poilsiaujančių keleivių, papildomomis apgyvendinimo bei maitinimo paslaugomis, kurias kelionių organizatorius apmokėjo savo lėšomis, papildomomis pervežimų paslaugomis apgyvendinant vietų turinčiuose viešbučiuose bei kelionėms į oro uostą, daug atsidavimo reikalaujančiu gidų darbu sudėtingomis aplinkybėmis ir kt. Tokio pobūdžio tiesioginiai ir apskaičiuojami nuostoliai viršija 500 tūkst. litų“, - sakė TEZ TOUR Lietuvoje finansininkė Diana Rakauskienė.

Taip pat įvertinus negautas pajamas dėl pinigų grąžinimo neišvykusiems turistams tomis dienomis, kai buvo uždraustas oro uostų darbas, kelionių organizatorius patyrė netiesioginių nuostolių.

Į poilsines keliones turėjo išvykti apie 860 žmonių, bet kol kas dar nėra aiškiai žinoma, kiek iš jų norės susigrąžinti pinigus, o kiek perkels kelionę į kitą datą. Ne visi keleiviai turi galimybę nukelti savo atostogas tolimesniam lakui - jiems bus grąžinti pinigai.

„Kol kas dar sunku įvertinti netiesioginius nuostolius dėl negautų pajamų, bet numatome, kad negautos pajamos viršys 1 mln. litų, tad bendroje sumoje tiesioginiai ir netiesioginiai nuostoliai gali būti apie 1,5 mln. litų. Sumos dar tikslinamos, nes laukiama paskaičiavimų ir iš sutinkančiųjų atstovybių, partnerių“, - teigė D. Rakauskienė.

TEZ TOUR keleiviai sutrikdyto oro uostų darbo metu ilsėjosi Ispanijoje, Egipte, Tailande, kita dalis tomis dienomis turėjo išvykti poilsiauti į Turkijos bei Egipto kurortus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių