„Teo LT“ leista tęsti naujojo administracinio pastato statybos darbus

Integruotų telekomunikacijų bendrovė "Teo LT" galės atnaujinti dar 2007 metais pradėtas, tačiau vėliau sustabdytas naujosios būstinės Vilniaus dešiniajame Neries krante statybas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pirmadienį palikti galioti ankstesnį savo sprendimą dėl pastato detaliojo plano teisėtumo, teigiama "Teo LT" pranešime.

LVAT pernai rugpjūčio mėnesį buvo palikęs galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, leidžiantį pradėti naujojo "Teo LT" administracinio pastato statybos darbus, tačiau pernai rugsėjį byla buvo atnaujinta ir galutinis sprendimas paskelbtas šį pirmadienį.

Teismas, išnagrinėjęs bylą, kurioje buvo skundžiamas Vilniaus savivaldybės sprendimas dėl detaliojo plano patvirtinimo, neįžvelgė jokių detaliojo plano ar jo tvirtinimo procedūrų pažeidimų. LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Statybos buvo sustabdytos, nes Specialiųjų tyrimų tarnyba atliko ikiteisminį tyrimą dėl Vilniaus savivaldybės pareigūnų piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir "Teo LT" pastato teritorijos detalaus plano klastojimo.

Į naująjį bendrovės pastatą, kurio plotas sieks maždaug 16 tūkst. kvadratinių metrų, turėtų įsikelti "Teo LT" centrinės būstinės bei Vilniaus regiono administracijų padaliniai, kurie šiuo metu yra skirtingose Vilniaus vietose.


Šiame straipsnyje: teo. teo pastatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių