„Teo LT“ įtariama dokumento klastojimu

Generalinę prokuratūrą (GP) pasiekė skundas, kuriame Viešųjų pirkimų tarnyba kaltina bendrovę „Teo LT“ dokumento klastojimu ir prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galbūt nusikalstamos veikos, rašo „Lietuvos žinios“.

2012 metų lapkričio 15 dieną VPT elektroninėmis priemonėmis per Centrinę viešųjų pirkimų informacinę sistemą paskelbė viešąjį pirkimą „Kompiuterių tinklo ugniasienių įsigijimas ir susijusių paslaugų pirkimas“. Viena pirkimo sąlygų reikalavo, kad „tiekėjas turi būti siūlomų prekių gamintojas arba turi būti įgaliotas prekes parduoti“.

Viešųjų pirkimų komisijai kilo įtarimų, ar „Teo LT“ pateikta tarptautinės ugniasienių gamintojos „Fortinet Inc.“ vadovo Suomijai ir Baltijos šalims Francko Bernardo pasirašyta pažyma yra suklastota. Elektroniniu paštu buvo kreiptasi į „Fortinet Inc.“ atstovą, kuris teigė, kad antra pažyma „nėra jo pasirašyta“. VPT dėl dokumento galimo suklastojimo ir kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

„Bendrovės vadovams sužinojus, jog konkurse buvo pateiktas tikrovės galbūt neatitinkantis dokumentas, bendrovė savo paraišką atsiėmė. Taip pat nedelsiant buvo pradėtas vidinis tyrimas, po kurio dokumentą pateikusių darbuotojų atžvilgiu buvo imtasi atitinkamų teisinių priemonių“, - aiškino „Teo LT“ atstovas Antanas Bubnelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
va del ko pabego teo virsinykas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių