Teniso arenos statybų vertė - beveik 62 mln. litų

Didžiausias Lietuvoje SEB bankas suteikė kreditą finansuoti modernaus sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekso statybas, kuris taps didžiausia teniso arena ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos valstybėse. Bendra projekto investicijų vertė - 61,7 mln. litų.

Naujasis 20 tūkst. kvadratinių metrų ploto kompleksas įsikurs Ąžuolyno gatvėje, Vilniuje. Jame bus įrengta net 19 teniso aikštelių - 4 atviros ir 15 dengtų sporto aikštelių, kurios galės būti transformuojamos į įvairių sporto šakų aikšteles (lauko teniso, badmintono, krepšinio, rankinio, tinklinio, aerobikos, pramoginių šokių, sportinių šokių, jogos, dziudo, karate, bokso, bušido, gimnastikos, mini golfo, žolės riedulio ir pan.)

Daugiau nei trečdalį projekto vertės (34 proc.) finansuos SEB bankas, 52 proc. lėšų pritraukta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir nacionalinio biudžeto. Likusi dalis yra finansuojama bendrovės „Teniso pasaulis" ir viešosios įstaigos „Vito Gerulaičio teniso akademija" lėšomis.

Numatyta arenos statybų pabaiga - šių metų rugsėjis.

Planuojama, kad naujasis kompleksas taps vienu svarbiausių sporto ir laisvalaikio centrų Lietuvoje. Šio projekto svarbą yra įvertinusi ir Vyriausybė - 2006 m. ji nutarimu paskelbė būsimąjį kompleksą Nacionalinės svarbos objektu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių