Televizijas piktina ministerijos taktika

Kabelinės televizijos piktinasi, kad perėjimo prie skaitmeninės televizijos informacinė kampanija, už kurią atsakinga Susisiekimo ministerija, neinformuoja Lietuvos žmonių, kad kabelinių operatorių abonentams televizija kitąmet nebus išjungta. Dėl tokio žiūrovų klaidinimo kabelinės televizijos kitąmet gali prarasti dalį vartotojų. Taip jau nutiko Latvijoje, rašo „Verslo žinios“.

„Mus labiausiai gąsdina tai, kad visuomenei per menkai akcentuojama, jog mokamos televizijos klientų - tarp jų ir kabelinių televizijos abonentų - analoginės antžeminės televizijos išjungimas nepalies. Kabelinės televizijos vartotojams po 2012 metų spalio 29-osios niekas nepasikeis, jie kaip matė televiziją, taip matys toliau, jiems nereikės pirkti nei priedėlių, nei naujų televizorių“, - sakė Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos prezidentė Vaiva Žukienė.

Pasak jos, kaip prastai žmonės informuoti, rodo apklausos: 19 proc. šalies gyventojų net nežino, kokią televiziją - analoginę ar skaitmeninę - jie šiuo metu žiuri.
Susisiekimo ministro patarėjas Martynas Čerkauskas tikino, kad kabelinės televizijos nerimauja be reikalo.

„Išties, reklaminiame vaizdo klipe, kuris dabar transliuojamas per televiziją ir kuriame garbus senolis informuoja žmones apie tai, kad kitąmet bus išjungta analoginė antžeminė televizija, informacijos, kad kabelinė televizija nebus išjungta, nėra pateikiama. Tačiau tai tik įvadinis klipas“, - teigė M.Čerkauskas.

Pasak M.Čerkausko, netrukus bus sukurtas dar vienas klipas, kuris bus rodomas iki pat kitų metų vasaros. Jame jau bus pateikiama detalesnė informacija: kokių rūšių televizija bus išjungta spalio 29 dienos, kokių ne, aiškinama, kaip elgtis įvairių televizijų vartotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

norma

norma portretas
normali ta taktika - reikia "atidirbti" už tos atseit "būtinos" įrangos pardavėjų "paaukotas" lėšas, ane :)

tai kaip suprasti

tai kaip suprasti portretas
O man skambinio is init kabelines ir puse valandos pi...so prota apie nemokama priedely ir korteles aktyvavima uz tris lt.per men, bet sutarty reikia dabar sudaryti ir butina 2-3 metams???

litas

litas portretas
kabelinės televizijos be reikalo piktinasi: žmonės paskaičiuos, kas pigiau -- nuolat mokėti duoklę kabelinei ar jos atsisakyti ir pereiti prie neribotų galimybių skaitmeninės TV.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių