Televizija internete papiktino transliuotojus

Televizijų kanalai piktinasi, jog bendrovė "B2B Group" jų kanalus internete retransliuoja neturėdami tam teisės, ir taip sėkmingai uždirba iš televizijų brangiai įsigyto turinio. "B2B Group" tikina, jog įstatymų nepažeidžia.

Konfliktas tarp televizijų ir "B2B Group" kilo birželio pabaigoje, bendrovei pradėjus nemokamas lietuviškų kanalų transliacijas naujienų portale 15min.lt, rašo "Verslo žinios".

"Mes jokių sutarčių su "B2B Group" ar "15min" neturime. Esame nustebę ir šokiruoti dėl jų veiksmų. Žiūrime galimas teisines priemones, tačiau tikimės jų geranoriškumo, manome, pavyks susitarti dėl transliacijų internetu nutraukimo", - teigė bendrovės Laisvas ir nepriklausomas kanalas (LNK) generalinė direktorė Zita Sarakienė.

"Apie pradedamas transliacijas internetu jokių žinių neturėjome. Pamatėme tiesiog faktą. Kreipėmės, kad nutrauktų retransliacijas. Dabar svarstome, ką toliau daryti", - sakė Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Pasak televizijų vadovų, "B2B Group" ir "15min." pažeidžia jų, kaip turinio savininkų, teises, uždirba iš jų kuriamo ar iš trečių šalių įsigyto turinio. Didžiausios aistros kyla dėl šiuo metu vykstančio Pasaulio futbolo čempionato transliacijų.

Radijo ir televizijos komisija "B2B Group" birželį išdavė licenciją Lietuvos teritorijoje retransliuoti dvylika nekoduotų lietuviškų programų laidiniais plačiajuosčio ryšio (IPTV) tinklais.

"Licencijoje aiškiai nurodyta, jog "B2B Group" turi gauti sutikimą ir iš televizijų. Su šiuo punktu "B2B Group" sutiko. Panašu, kad įsipareigojimo "B2B Group" neįvykdė, o įstatymus interpretuoja sau palankia linkme", - teigė LRTK patarėjas elektroninių ryšių klausimais Algimantas Kaziliūnas.

"B2BGroup" vadovas Audrius Zakaras pripažino, jog televizijų sutikimo šiuo metu jis neturi, tačiau problemos neįžvelgė.

"Esame kabelinė televizija, turime retransliavimo licenciją ir privalome vykdyti joje numatytą tvarką - retransliuoti 12 lietuviškų nekoduotų kanalų, transliacijas pradėti laiku. Tai ir darome", - teigė A.Zakaras.

Pasak "Lietuvos ryto" televizijos vadovo Edmundo Jakilaičio, "B2B Group" gali retransliuoti televizijas, tačiau tik žiūrovams prie televizorių ekranų. Tarptautiniu mastu priimta, jog IPTV ryšys turi būti paduodamas per televizorių.


Šiame straipsnyje: televizijainternetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių