Telefoniniam sukčiui teismas skyrė trejus metus nelaisvės

Vilniaus miesto 3-asis apylinkės teismas pirmadienį paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo už sukčiavimą telefonu V.B. skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose.

Teismas tenkino 11-kos nukentėjusiųjų civilinius ieškinius ir iš V.B. priteisė daugiau nei 28 tūkst. litų turtinei žalai atlyginti, pranešė teismo atstovė spaudai.

Bylos duomenimis, jaunuolis, veikdamas kartu su Marijampolės pataisos namuose esančiais nuteistaisiais, skambindavo žmonėms ir prisistatydavo policijos pareigūnais, sūnumi, anūku, anūko draugu ar kitu asmeniu. Tuomet pranešdavo apie nelaimingus atsitikimus su jų giminaičiais.

Vieniems nurodydavo, kad nukentėjusiojo anūkas lipdamas laiptais užkliudė ranka kitą asmenį, kuriam iš rankų iškrito kompiuteris ir sudužo, arba užkliudytas žmogus krisdamas susižalojo. Kitiems sakydavo, kad yra jų artimas giminaitis, kuris guli ligoninėje ir jam reikia atlyginti moralinę žalą, arba netyčia sužalotam asmeniui reikia atlikti operaciją.

Nukentėjusiesiems būdavo paaiškinta, kad pinigus reikia sumokėti skubiai, kad nebūtų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nukentėjusieji, patikėję skambinusiais asmenimis, nurodydavo gyvenamosios vietos adresus ir įsileisdavo V.B. į savo namus.

Apklausiamas teisminio nagrinėjimo metu V.B. pareiškė, kad savo kaltę dėl jam inkriminuotų nusikalstamų veikų pripažįsta pilnai, tačiau parodymus duoti atsisakė.

Kadangi dalį nusikaltimų V.B. padarė būdamas nepilnamečiu, teismas tai pripažino lengvinančia atsakomybę aplinkybe.

Teismas nevertino V.B. išreikšto pilno savo kaltės pripažinimo jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe, kadangi jis atsisakė duoti teismui parodymus, dėl ko teismas neturėjo pagrindo patvirtinti, kad kaltinamasis nuoširdžiai gailisi dėl savo nusikaltimų padarymo.


Šiame straipsnyje: sukčiaipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių