„Tele2“ nepavyko įrodyti savo tiesos dėl skambučių tarifų

Teismas atmetė mobiliojo ryšio operatoriaus "Tele2" prašymą laikinai leisti nemažinti skambučių užbaigimo tarifų. Įmonė skaičiuoja, jog dėl tarifų mažinimo šiemet neteks 17 mln. litų pelno.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) penktadienį paliko nepakeistą Vilniaus apygardos administracinio teismo sausio 4 dienos sprendimą, kuriuo buvo atmestas "Tele2" prašymas laikinai, kol bus išnagrinėta byla, nemažinti tarifų, skelbiama LVAT nutartyje. LVAT sprendimas neskundžiamas. Bylą toliau nagrinės Vilniaus apygardos administracinis teismas.

"Tele2" teisme ginčija Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) sprendimą, kuriuo nuo šių metų pradžios buvo sumažinti maksimalūs skambučių užbaigimo įkainiai "Tele2" tinkle. Įkainius už tinklų sujungimą RRT apie 40 proc. sumažino visuose mobiliuosiuose tinkluose - piko metu tarifai sumažėjo nuo 28,8 iki 18 centų, ne piko - nuo 14,4 iki 9 centų už minutę.

"Tele2" atstovas Andrius Baranauskas BNS aiškino, jog bendrovė nėra prieš tarifų mažinimą, tačiau nesutinka, kad tarifai būtų mažinami 40 proc. - esą tai skiriasi nuo ankstesnių planų įkainius mažinti 20 proc. Jo teigimu, "Tele2" investicijos Lietuvoje ilgalaikės, todėl apie tokius sprendimus turėtų būtų pranešta iš anksto.

"Manome, kad buvo pažeisti mūsų teisėti lūkesčiai. Apie sprendimą turi būti pranešta ne prieš du mėnesius ar tris", - BNS sakė A.Baranauskas.

RRT tarifus mažino ir 2009-ųjų pradžioje - "Tele2" tuomet taip pat apskundė RRT sprendimą, tačiau teismuose pergalės pasiekti nepavyko.

Mažinti tarifus Lietuvą ragina ir Europos Komisija. Komisija pernai paragino RRT netaikyti pereinamojo laikotarpio - RRT anksčiau norėjo pasilikti tokią galimybę iki 2014 metų liepos. Pagal EK rekomendacijas, jog vėliausiai nuo 2012-ųjų pabaigos mobiliuosiuose tinkluose tarifai turėtų būti nustatytos pagal operatorių patiriamas sąnaudas.

RRT dar vieną tarifų mažinimą numato 2011-aisiais, kai vidutinė kaina už tinklų sujungimą turėtų sumažėti iki 10 centų.


Šiame straipsnyje: tele2skambučių tarifaiRRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių