Tekstilės sektoriuje užderėjo įkurtuvių

Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonės ne tik sugebėjo išgyventi sunkmetį su mažiausiais nuostoliais, bet ir sparčiai stojasi ant kojų - atidaro naujas gamyklas, įdarbina žmones ir dalį užsakymų atiduoda kaimynėms Latvijoje bei Estijoje.

Verslininkai pripažįsta, kad šiuo metu siuvimo įmonėms įsiūlyti užsakymų nėra paprasta, nes visos jos apkrautos darbu, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Trikotažo bendrovė "Omniteksas" liepos viduryje turėtų parsivežti pirmąją siuntą iš antrinės įmonės Uzbekijoje "Azitex", į kurią investuota 0,7 mln. litų. Planuojama, kad pirmaisiais veiklos metais Andižano mieste įsteigtos įmonės pardavimai sieks 1,5-2 mln. litų, o investicijos atsipirks per trejus metus.

Pradėję gaminti Andižane Kauno tekstilininkai perims dalį skandinavų užsakymų iš tiekėjų Kinijoje - mažesnės nei Lietuvoje energijos ir darbo jėgos kainos leis sumažinti tekstilės savikainą.

Po mėnesio naują higienos fabriką Kaune ruošiasi atidaryti bendrovė "Foritas", kuri į vieną moderniausių skalbyklų Europoje investavo apie 10 mln. litų. Įmonės atstovai Skandinavijos šalyse, Vokietijoje ir Anglijoje ieško paslaugos užsakovų: viešbučių, restoranų, ligoninių.

Investavusi į naujas patalpas, kuriose anksčiau veikė vokiško kapitalo įmonė "Eurotextil", gamybą iš Markučių pamažu perkelia "Audėjas". Pasak "Audėjo" generalinio direktoriaus Jono Karčiausko, kol kas visa gamyba į Kalvarijų gatvę nebus perkelta - laukiama, kol Markučiuose bus pradėtas įgyvendinti projektas "Architektūros parkas".

"Audėjui" ir kitoms pramonės įmonėms priklausančiuose sklypuose dar 2008 metais Vilniaus savivaldybė nusprendė įkurti pavyzdinį kvartalą "Architektūros parkas", buvo pasirašyta sutartis. "Audėjui" Markučiuose priklauso 5 hektarai žemės.


Šiame straipsnyje: tekstilėAudėjasAzitex

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių