Teismus ketina užversti ieškiniais dėl Įmonių grupės „Alita“ gelbėjimo

Kipro bendrovė "Plass Investments" Lietuvos teismus ketina užversti ieškiniais, kuriais ginčija planuojamąĮmonių grupės "Alita" (IGA) gelbėjimą. Nuo bankroto Alytaus bendrovę gelbėti bando pagrindinis įmonės kreditorius bankas "Swedbank".

„Plass Investments“ Vilniaus apygardos administraciniam teismui pateikė skundą dėl Konkurencijos tarybos suteikto leidimo „Swedbank“ antrinei įmonei perimti ĮGA kontrolę. Dar vieną ieškinį dėl šio proceso ketinama pateikti ir Kauno apygardos teismui, rašo naujienų portalas vz.lt.

Be to, ieškinys jau pateiktas ir Alytaus rajono apylinkės teismui, kuris antradienį paprašė jį patikslinti.

„ĮGA ir banko veiksmais nepatenkinti esame ne tik mes, jais piktinasi ir kiti smulkieji akcininkai, daugiausiai - fiziniai asmenys. Taip, bankas bando gelbėti įmonę, tačiau kodėl pamirštami smulkieji akcininkai? Kodėl specialiai sumažinama jų nuosavybė kapitale?“, - vz.lt sakė „Plass Investments“ advokatas Andrius Marapolskas.

Pasak jo, labiausiai piktinamasi dėl to, kad spalio 3 dieną akcininkai vienu kartu nutarė mažinti įstatinį kapitalą ir jį padidinti. Dėl to esą ligtolinių akcininkų turima balsų dalis sumažės daugiau nei 6 kartus.

Kas yra „Plass Investments“ akcininkai, A.Marapolskas neatskleidžia. „Plass Investments“ turi apie apie 0,6 proc. IGA įstatinio kapitalo.


Šiame straipsnyje: Alitateismasgelbėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių