Teismas: Ukmergės šilumos ūkis turi grįžti savivaldybei

Vilniaus apylinkės teismas atmetė UAB „Miesto energijos“ skundą ir paliko galioti Ukmergės rajono apylinkės teismo nutartį, įpareigojančią buvusį šilumos operatorių „Miesto energiją“ perduoti savivaldybei priklausantį ir naujai sukurtą turtą. Teismo nutartis neskundžiama. Savivaldybės atstovai taip pat praneša, kad šiandien bus atnaujintas Šventupės katilinės darbas ir dalis gyventojų vėl turės karštą vandenį.

Pasak Ukmergės rajono savivaldybės mero Algirdo Kopūsto, Ukmergės rajono savivaldybė kiekvieną žingsnį žengė, laikydamasi įstatymų. „Dar pernai Ukmergės gyventojai už „Miesto energijos“ šildymo paslaugas mokėjo bene brangiausiai Lietuvoje. Prognozuojame, kad šilumos ūkį perdavus savivaldybės įmonei šilumos kaina gyventojams bus tiekiama bent 10 proc. pigiau nei tiekė privatus operatorius“, – teigia A. Kopūstas.

Meras labai apgailestauja, kad dalis ukmergiškių vis dar neturi karšto vandens. „Darome viską, kas tik įmanoma, kad karšto vandens tiekimas visiems gyventojams būtų kuo greičiau atnaujintas“, – teigia meras. Šventupės katilinės paleidimo sistema, kurią, pasak liudininkų, sugadino „Miesto energijos“ darbuotojas, jau suremontuota, o „Miesto energija“ neatiduotų techninių pasų, kurie būtini katilinę valdantiems specialistams, kopijas išdavė Valstybinė darbo inspekcija. Šiandien ši katilinė jau pradės veikti ir gyventojai turės karštą vandenį. Pasak A. Kopūsto, artimiausiomis dienomis taip pat turėtų išsispręsti klausimai ir dėl likusių dviejų katilinių paleidimo.

Ukmergės rajono savivaldybė tapo pirmąja savivaldybe Lietuvoje, nutraukusia gyventojams nepalankią šilumos tiekimo sutartį. Sutartis buvo nutraukta paaiškėjus faktams, kad „Miesto energija“ skirstė ir dalino pajamas tarp 20 fizinių ir juridinių asmenų, veikiančių skirtingose šalies ir pasaulio vietovėse. Grupės įmonės sukūrė mechanizmus, pagal kuriuos Ukmergės gyventojai iš dalies dengė šilumos ir karšto vandens tiekimo sąnaudas Trakų rajono vartotojams. Be to, „Miesto energija“ be Ukmergės savivaldybės sutikimo sudarė ilgalaikes paskolų sutartis su bankais, įkeičiant Ukmergės šilumos ūkio turtą. Birželio pradžioje Ukmergės gyventojai buvo surengę mitingą, kurio metu išreiškė palaikymą Ukmergės rajono savivaldybės sprendimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių