Teismas sustabdė bylą dėl „Lifosos“ akcijų nusavinimo

Į ginčus su smulkiaisiais „Lifosos“ akcininkais įsivėlusiam Rusijos koncernui „Eurochem“ vieninteliu „Lifosos“ akcininku turėtų pavykti tapti tik išsprendus bylą dėl teisingos akcijos kainos.

Kėdainių rajono apylinkės teismas informavo, kad sustabdė bylą pagal „Eurochem“ pareiškimą dėl privalomo „Lifosos“ akcijų nurašymo iš jų nepardavusių smulkiųjų „Lifosos“ akcininkų sąskaitų, pranešė Investuotojų asociacija.

„Tai reiškia, kad „Lifosos“ akcijos dar kurį laiką išliks kotiruojamos biržoje, o jų nepardavę akcininkai galės naudotis tiek neturtinėmis, tiek turtinėmis teisėmis, nors tikėtis, kad anksčiau to nedaręs „Eurochem“ pasidalins dividendais su smulkiaisiais nėra realu“, - sakė Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Tomas Pilipavičius.

Pagrindinis ginčas dėl teisingos „Lifosos“ akcijų išpirkimo kainos bus nagrinėjamas Panevėžio apygardos teisme, į kurį kreipėsi trys „Lifosos“ akcininkai, atstovaujami advokatų kontoros „AAA Baltic Service Company“.

„Kviečiame „Lifosos“ akcininkus vienytis ir prisidėti prie teisinių išlaidų finansavimo, nes akivaizdu, kad „Lifosos“ akcijos superkamos per pigiai“, - sakė T. Pilipavičius.

„Lifosos“ akcijos privalomojo akcijų išpirkimo metu įvertintos po 47 litus, o visa bendrovė – 988 mln. litų. Skolų neturinčios „Lifosos“ suteiktos paskolos ir grynieji pinigai pusmečio pabaigoje siekė 455,7 mln. litų. „Lifosos“ 2010 metų pirmojo pusmečio grynasis pelnas buvo 110,3 mln. litų.

Ieškinį pateikusių smulkiųjų akcininkų teigimu, „Lifosos“ akcijų kaina, nustatyta pažeidžiant teisingumo reikalavimus, yra nepagrįstai maža ir neatitinka tikrosios akcijų vertės. Investuotojų asociacija anksčiau yra skelbusi, kad, atsižvelgiant į bendrovės veiklos rezultatus ir perspektyvas, tikroji akcijų kaina turėtų būti bent trečdaliu didesnė.

Smulkieji akcininkai valdė beveik 4 proc. „Lifosos“ akcijų, kurios privalomojo akcijų išpirkimo metu įvertintos apie 40 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Lifosa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių