Teismas panaikino „Viasat“ skirtą 175 tūkst. litų baudą

Teismas panaikino Skandinavijos žiniasklaidos koncerno MTG valdomai palydovinės televizijos paslaugų teikėjai "Viasat" pernai gegužę už klaidinančią reklamą skirtą 174,6 tūkst. litų baudą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį nutarė, jog Konkurencijos taryba neįrodė, jog "Viasat" reklama pažeidė daugelio įmonių ir vartotojų interesus, BNS informavo teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė. Sprendimas dar gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

"Viasat" pagal šį nutarimą gali susigrąžinti sumokėtą baudą, kurią Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) praėjusį rugpjūtį priimtu sprendimu ji turėjo sumokėti.

LVAT sprendimu taip pat buvo laikinai sustabdytas Konkurencijos tarybos įpareigojimas, numatęs, kad "Viasat" klientams, kurie pasirašė reklamuotas "Auksinio" paketo sutartis, turi būti taikomos reklamose skelbtos paslaugų kainos arba sudarytos sąlygos nutraukti sutartis nepatiriant nuostolių.

2008-ųjų rugsėjį "Viasat" visiems savo klientams vienašališkai padidino kortelės nuomos mokestį iki 50 litų metams, o 2009-ųjų vasarį visiems "Auksinio paketo" vartotojams, kurie paslaugų teikimo sutartis su "Viasat" pasirašė iki 2008-ųjų lapkričio, padidino abonentinį paslaugų mokestį 6 litais per mėnesį. Mokesčiai buvo padidinti iš viso apie 60 tūkst. klientų, įskaitant ir iki 50 tūkst. akcijų metu "Auksinio paketo" sutartis sudariusių vartotojų.

Konkurencijos taryba nutarė, kad "Viasat" pažeidė ne tik Reklamos įstatymą, bet ir Konkurencijos įstatymo nuostatas, draudžiančias nesąžiningos konkurencijos veiksmus.

Už klaidinančią reklamą įprastai skiriama bauda nuo 1 tūkst. iki 30 tūkst. litų arba įspėjimas.


Šiame straipsnyje: reklamaViasat

NAUJAUSI KOMENTARAI

Egidijus

Egidijus portretas
Na taip "nepažeidė" - kai pritraukt klientus tai suokia, žada aukso kalnus, bet kai tampi klientu nesiskaitymas visiškas. Kai pasibaigė sutartis ir ją nutraukiau skambino per dieną po 3 kartus ir žadėjo kad duos dar geresnes sąlygas, nuolaidas ir t.t. Bet "viasat" pas mane jau įtraukta į juoduosius sąrašus ir vargu ar jie iš jų bus ištraukti. Šiaip jau Lietuvoje daug įmonių dirba kaip viasat - kol neesi jų klientas - tokie geručiai, bet kai tampi klientu - tampi jų vergu...

pritariu

pritariu  portretas
aš irgi i viasat pinkles patekau prieš du metus ,o dabar tik su Advokato pagalba nesu atakuojamas laiškais ,o tai nematau jokios programos nes užblokavo o moketi reikia tai samdžiau advokata ,kad negadintu man nervu tai jie dabar su juo ten susirašineja ir Viasat niekaip nenori paleist nori jie tureti klejenta kuris nemato ju laidu,bet kad moketu čia tikras šantažas nesusidekit su jais

T

T portretas
Viasat yra apgavikai - žmonės, laikykitės toliau nuo jų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių