Teismas palaikė „DnB Nord“ banko klientą ginče dėl išankstinio kredito grąžinimo mokesčio

Trečio pagal valdomą turtą komercinio "DnB Nord" banko kliento Justo Musteikio reikalavimą gražinti, pasak jo, neteisėtai apskaičiuotą išankstinio kredito grąžinimo mokestį pagrįstu įvardija ne tik vartotojų gynėjai, bet ir teismas.

Vilniaus antrasis apylinkės teismas praėjusį penktadienį preliminariai nusprendė patenkinti J.Musteikio ieškinį, kuriuo šis prašė priteisti iš "DnB Nord" banko daugiau nei 50 tūkst. litų išankstinio kredito grąžinimo mokestį, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios"

Pasak J.Musteikio advokato Alberto Kručkausko, teismas, kaip ir anksčiau savo vertinimą išsakiusi Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT), pripažino, kad bankas elgiasi nesąžiningai, nes iš kredito sutarties negalėjo būti aišku, kokio dydžio ir kokia tvarka turi būti sumokamas sutarties nutraukimo mokestis.

Priėmus preliminarų sprendimą, bankas per tam tikrą laiką teismui gali raštu pateikti motyvuotus prieštaravimus. Pasak A.Kručkausko, jei teismo šie neįtikins, sprendimas liks galioti, jei teismas prieštaravimus pripažins svarbiais, abiejų pusių laukia bylinėjimasis teisme.

J.Musteikis sutartį su "DnB Nord" banku pasirašė 2008-ųjų gegužę ir gavo 226, 2 tūkst. eurų kreditą su fiksuotosiomis 5,2 proc. penkerių metų palūkanomis būstui įsigyti.

Po pusantrų metų J.Musteikis banką įspėjo, kad pasunkėjus finansinei padėčiai jis bandys parduoti butą, tačiau bankas pareikalavo sumokėti 13,5 tūkst. eurų (apie 45 tūkst. litų) kredito grąžinimo mokestį. Pervedus pinigus, kitą dieną bankas nurodė, kad per naktį patyrė papildomų nuostolių, ir pareikalavo sumokėti dar daugiau nei 5 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: DnB Nord

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių