Teismas nurodė grąžinti V.Šlekaitį į Darbo biržos vadovo postą

Teismas nurodė į postą grąžinti pernai iš Lietuvos darbo biržos vadovo pareigų atleistą Vidą Šlekaitį.

Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė BNS pranešė, kad teismas antradienį taip pat nutarė pernai V.Šlekaičiui skirtas tarnybines nuobaudas sušvelninti ir išmokėti jam priklausantį atlyginimą už priverstinę pravaikštą nuo 2009 metų kovo 31 dienos iki teismo sprendimo visiško įvykdymo dienos.

Anot S.Jacinevičienės-Baltaduonės, teismas V.Šlekaičio skundą tenkino, iš dalies pripažinęs, kad jam skirtos tarnybinės nuobaudos buvo neadekvačios jo padarytiems pažeidimams.

S.Jacinevičienės-Baltaduonės teigimu, 2009 metų kovo 18 dieną socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Dagio skirtą griežtą papeikimą teismas nurodė pakeisti į švelnesnę nuobaudą - papeikimą, o kovo 23 dienos tarnybinę nuobaudą - atleidimą iš tarnybos - į griežtą papeikimą. Kovo 23 dienos įsakymą dėl V.Šlekaičio atleidimo iš tarnybos teismas panaikino.

Griežtas papeikimas V.Šlekaičiui kovo 18 dieną skirtas už tai, kad įgyvendindamas Europos regioninės plėtros fondo finansuojamą projektą pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą ir dėl to Darbo biržai 1,6 mln. litų sumažinta Europos Sąjungos struktūrinė parama.

V.Šlekaitis nuo 2009 metų kovo 30-osios atleistas iš Darbo biržos direktoriaus posto dėl aplaidumo darbe.

Darbo biržai nuo šių metų vasario vadovauja konkursą laimėjęs buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Mindaugas Petras Balašaitis.

Teismo sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.


Šiame straipsnyje: Vidas Šlekaitisdarbo birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių