Teismas: B.Lubiui VPK paskirta bauda - teisinga

Koncerno "Achemos grupė" valdomos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos ("Klasco") valdybos pirmininkas Bronislovas Lubys pernai birželį buvo teisingai nubaustas 1,1 tūkst. litų bauda, nusprendė teismas.

"Vertybinių popierių komisijos nutarimas yra teisėtas ir pagrįstas. Bauda paskirta pagal įstatymą", - BNS sakė Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Anot jos, B.Lubiui paskirta bauda yra adekvati, todėl ją naikinti teismas nerado nei faktinio, nei teisinio pagrindo.

"Teismas konstatuoja, kad administracine nuobauda siekiama ne tik nubaudimo, bet ir prevencinių tikslų. Įstatymas aukščiau iškelia visuomenės interesą taikant prevencines priemones ir asmens nubaudimą, o ne prasižengusio žmogaus asmeninį interesą išvengti neigiamų pasekmių, nepatogumų", - sakė S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

B.Lubys prašė panaikinti 2009 metų birželio 29 dienos VPK nutarimą, nutraukti administracinę bylą ir priteisti bylinėjimosi išlaidas. "Achemos grupės" vadovas teigė, kad jo kaltės, susijusios su informacijos pateikimu VP komisijai ir emitentui - "Klasco" - nėra, nes tai turėjo padaryti finansų maklerio įmonė, tačiau ji to nepadarė.

B.Lubys nubaustas už tai, jog būdamas "Klasco" valdybos pirmininku nustatyta tvarka nepranešė bendrovei apie jo sudarytus sandorius dėl "Klasco" akcijų.

Anot VPK, B.Lubys 2008 metų lapkritį bei 2009-ųjų vasarį per NASDAQ OMX Vilniaus biržą sudarė 15 sandorių dėl 21,4 tūkst. vienetų "Klasco" akcijų pirkimo už beveik 196,6 tūkst. litų, bet apie sandorius nepranešė, taip, kaip to reikalauja teisės aktai. Viešai apie sandorius buvo pranešta tik kovo 25 dieną.

93,5 proc. "Klasco" akcijų valdo koncernas "Achemos grupė", likusias - smulkūs akcininkai.

"Klasco" akcijos 2009 metų gruodžio 31-ąją išbrauktos iš biržos Papildomo prekybos sąrašo.


Šiame straipsnyje: Lubys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių