Teismas atsisakė areštuoti LRT turtą

Lietuvos apeliacinis teismas atsisakė areštuoti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) turtą arba pinigines lėšas. To teismo prašė Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC), kuriam LRT yra skolinga.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį pranešė, jog pirmosios instancijos teismo nutartis, kuria atsisakyta areštuoti LRT turtą arba lėšas, yra teisėta ir pagrįsta.

"Atsakovo turtas yra valdomas įstatymų pagrindu ir tai saugo nuo neteisėto to turto perleidimo, o kartu apsaugo ir ieškovo interesus. Be to, laikinųjų apsaugos priemonių pritaikymas subjektui, turinčiam visuomeninę reikšmę, gali pažeisti Lietuvos žmonių viešąjį interesą", - teigiama teismo nutartyje.

Vilniaus apygardos teismas pernai spalio 16-osios nutartimi LRTC prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo LRT taip pat atmetė. Teismas teigė, jog areštavus LRT turtą būtų pažeistas Lietuvos gyventojų viešasis interesas.

LRTC per teismą bando iš LRT atgauti daugiau nei 4,6 mln. litų skolą. LRTC trečiadienį pavyko padidinti ieškinio sumą LRT nuo 3,6 mln. iki 4,6 mln. litų.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.


Šiame straipsnyje: LRTLRT turtasLRT turto areštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių