Teismas: 2 litų rinkliava Druskininkuose - teisėta

Dviejų litų už naktį rinkliavą Druskininkų valdžia šių metų vasarą ėmė teisėtai, nutarė teismas, atmetęs Seimo narių skundą. Nuo kitų pasaulio kurortų rinkliavą nusižiūrėjusi savivaldybė naują mokestį rinko nuo birželio 1-osios.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį atmetė penkių Seimo narių skundą, BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė. Į teismą kreipėsi Jurgis Razma, Valentinas Mazuronis, Erikas Tamašauskas, Algis Čaplikas ir Antanas Baura.

Teismas, anot S.Jacinevičienės-Baltaduonės, nutarė, jog rinkliava įvesta pagrįstai - Rinkliavų įstatymas suteikia teisę kurortų valdžiai imti rinkliavą už naudojimąsi miesto infrastruktūra, pritaikyta sveikatinimo, turizmo ir poilsio reikmėms.

Druskininkų taryba šiemet patvirtino naują vietinę rinkliavą - nuo birželio 1 dienos poilsiautojai privalo sumokėti po du litus už kiekvieną apgyvendinimo įstaigoje praleistą naktį. Savivaldybė ketina per metus surinkti apie 1,5 mln. litų mokesčio už naudojimąsi viešąja infrastruktūra.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas spaudai yra aiškinęs, jog už investicijas į gatvių remontą, gėlynų, skverų apželdinimą ir kitus darbus neturi mokėti tik nuolatiniai kurorto gyventojai, tačiau savivaldybės metų vidury įvestas nakvynės mokestis sanatorijų, poilsio namų, viešbučių vadovams sukėlė pasipiktinimą.

Druskininkuose per metus apsilanko ir praleidžia bent vieną naktį daugiau kaip 200 tūkstančių svečių, daugiausia rusų, lenkų ir baltarusių.


Šiame straipsnyje: Druskininkairinkliava

NAUJAUSI KOMENTARAI

senas Kaunietis

senas Kaunietis portretas
Pagarba R.Malinauskui-Druskininkai blizga,gėlynai nuostabūs,parkavimas auto-nemokamas.Žinia-seimo nariai-BIEDZNIAKAI,pinigų jie neturi,galą su galu vos suduria.Bet gėlynus ir visą aplinką reik prižiūrėt,o gėlininkę dizainierę miestas regis turi nuostabią.Pagarba miesto merui,jai kyla problemų-seimo nariam reik uždraust įvažiuot į Druskininkus ir įsivyraus ramybė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių