Tarp strateginių investuotojų į naują atominę gali būti ir JAV įmonė

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius nei patvirtina, nei paneigia, tarp galimų strateginių investuotojų į naują atominę elektrinę (VAE) yra ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) įmonė.

"Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Kubilius, paklaustas, ar tarp galimų strateginių investuotojų yra JAV įmonė.

JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Elizabeth Derse (En Elizabet Ders) pirmadienį su A.Kubiliumi aptarė galimą JAV paramą Lietuvos energetiniams projektams. Ambasadorė po susitikimo su premjeru pareiškė, kad Lietuva gali tikėtis JAV paramos naujos atominės projekte.

Tačiau A.Kubilius žurnalistams neatskleidė, kokios paramos Lietuva gali tikėtis iš JAV, įgyvendinant naujos atominės elektrinės projektą.

"Tikrai nesiimu svarstyti dabar tų dalykų, kurie lieka kol kas konfidencialių diskusijų ir derybų plotmėje", - teigė premjeras.

Pasak energetikos ministro Arvydo Sekmoko, Lietuva tikriausiai prašys JAV konsultacijų.

Korėjos bendrovė "Korea Electric Power Corp." ("Kepco") praėjusią savaitę patvirtino, kad dalyvauja koncesijos konkurse statyti naują atominę jėgainę Lietuvoje. Prancūzijos "Electricite de France" paneigus, kad dalyvauja konkurse, Vyriausybės atstovai BNS teigė, kad jame yra daugiau nei vienas dalyvis.

Lietuva iki 2018 metų, dalyvaujant regioninėms partnerėms Latvijai, Estijai ir Lenkijai, ketina pastatyti naują atominę elektrinę Visagine prie sienos su Baltarusija, kur stovi 2009 metų pabaigoje galutinai uždaryta sovietų laikais statyta Ignalinos atominė elektrinė.


Šiame straipsnyje: VAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių