Tarp gyventojų siūlymų Vyriausybei, kaip mažinti nedarbą - ir netikėtos idėjos

Grįžti į straipsnį

Kęstas

Kęstas portretas
Kas gimdys Lietuvoje? Paklauskime ministrą Steponavičių, kodėl emigracija greitėja, tuo tarpu gimdymų mažiau, negu mirčių. Krepšelių sistema negarantuoja universiteto baigimo net gabiems, jei jie konkuruoja su daugeliu. Jeigu padarome aukštąjį mokslą sunkiai prieinamu, o darbą be aukštojo sunku gauti, tai kas norės Lietuvoje turėti nors keletą vaikų?

Nustebes

Nustebes portretas
Citata: būtų galima išnaudoti bedarbių potencialą. Juos pasitelkti siūloma tiek šalinant asbesto turinčius gaminius iš aplinkos, tvarkant Lietuvos miškus, taip pat klojant šaligatvių plyteles. Kas cia per briedas? Ir ka reiskia pasitelkti bedarbiu potenciala? Ne pasitelkti reikia, o IDARBINTI bedarbius ir moketi jiems ATLYGINIMA. Ir tada nebeliks ka ISNAUDOTI (isiklausykit i sita zodi!!! Cia demokratija net nekvepia), nes nebus bedarbiu....?! Paradoksas ar ne ???

Cha

Cha portretas
Ar nevertėtų pirmų pirmiausia skirtingai apmokestinti tuos, kurie iš tikrųjų užsidirba (gamina ką nors, gydo, gaisrus gesina, remonto ir kitokias paslaugas teikia) ir tuos, kurie pasiima kiek užsimanę (valdžioj sėdi, bankus turi arba monopolijas valdo)? Kad pelnas būtų pelnytas, o ne pasivogtas? Va jeigu tikri pinigai būtų tik uždirbti pinigai, tai ir nedarbo turėtų nelikt, nes neužsidirbę negalėtų už prisiplėštus ir pasivogtus ir suubagautus nieko nusipirkt. Dirbt turėtų! O jei jau valdžia dirbt turėtų, tai ir į darbo vietas kitoks požiūris būtų... Vajetau, taigi nusipaisčiau visai! Juk ir dabar anie skirtingai apmokestinami, tik iš kito galo: nuo uždirbančių paskutinis kailis lupamas, o už vagiančius tie patys uždirbantys mokesčius moka. Nu bet vis dėlto... turėtų didieji ponuliaąi pagalvot, iš ko reiks atiminėt, kai paskutiniai uždirbantys arba išdvės, arba po užsienius išsilakstys, ane?

rimas

rimas portretas
reikia smarkiai kelti atlyginimus ir neliks bedarbiu tai vienas su kitu labai susija jeigu zmones tures pinigu tai ir naudos juos pavzdziui samdydami darbuotuojus net ir tokiems darbams kuriuos dabar atlieka patys nes neturi lesu

rj

rj portretas
nekels darbdaviai atlyginimu geruoju jus apie tai net nesvajokit ....vinintelis budas pagerint situacija ,tai imt juos uz gerkles .as turiu omeny teisines primones

Domantas

Domantas portretas
Vyriausybei nuomonę dėl galimų nedarbo mažinimo priemonių išsakę žmonės pažėrė ir netikėtų idėjų:jie pageidauja nemokamų buhalterių paslaugų, panaikinti įvairias socialines lengvatas vaikus auginančias mamoms ir kitoms darbuotojų grupėms. Klaida sakinyje. Pasiūlymų taip pat gauta iš tautiečių, dirbančių, gyvenančių Norvegijoje, Anglijoje, Švedijoje, Airijoje, Briuselyje. Jei sakinyje yra minimos kelios šalys, tai ir vietoje minimo Briuselio miesto turėtų būti ne miesto, bet šalies pavadinimas - Belgija (Belgijoje).

Galerijos

Daugiau straipsnių