„Swedbank“ suteikė „Achemai“ beveik 12 mln. eurų paskolą

Azoto trąšų ir chemijos produktų gamintoja „Achema“ ir „Swedbank“ pasirašė sutartį dėl daugiau kaip 11,7 mln. eurų  (40,6 mln. litų) paskolos. Šios lėšos skirtos bendrovės „Achema“ apyvartiniam kapitalui finansuoti.

„Džiaugiamės sėkminga partneryste su „Swedbank", - pranešime spaudai cituojamas „Achemos" generalinis direktorius Jonas Sirvydis. - Dar prieš sunkmetį pradėti investiciniai projektai, kurių svarbiausias - kogeneracinės jėgainės statyba - lėmė papildomą pinigų poreikį veiklos efektyvumo didinimo programoms tęsti.“

 „Swedbank“ finansuoja įmones ir projektus, kurie skirti sėkmingai įmonės veiklai užtikrinti ar jos veiklos efektyvumui didinti. Rinkoje pastebime, kad šalyje veikiančios įmonės prisitaiko prie pakitusių veiklos sąlygų. Įmonės pajuto, kad gali tvirčiau planuoti ateitį, aktyviau ieškoti naujų galimybių, todėl pastaraisiais mėnesiais, palyginti su metų pradžia, kiek išaugo ir finansavimo verslui paklausa. Bankas finansuoja ekonomiškai pagrįstus savo partnerių projektus - tai įrodo ir sutartis su bendrove „Achema“, - cituojamas „Swedbank“ Stambių verslo klientų departamento direktorius Mintautas Miškinis.

Per šių metų 9 mėnesius „Swedbank“ ir „Swedbank lizingas“ suteikė arba pratęsė kreditų verslui už 3,986 mlrd. litų. Iš jų 11,4 proc. skirta viešajam sektoriui. Naujų paskolų buvo suteikta už 1,039 mlrd. litų. 


Šiame straipsnyje: SwedbankpaskolaAchema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių