„Swedbank„ pristato „Stabilaus kaupimo fondą“

Finansų rinkoms išgyvenant neramius laikus bankininkai siūlo investuotojams su vyriausybių obligacijomis susietas investavimo galimybes. „Swedbank" Lietuvoje savo klientams pristato naują investavimo kryptį. „Stabilaus kaupimo fondu" pavadinta investavimo kryptis investuoja į „Swedbank Robur International Euro Bond Sub-Fund" fondą.

„Tai saugus, stabilus fondas, kurį galima būtų pavadinti ramybės uostu šiais žaibiškų permainų finansų rinkose laikais. Istoriškai yra įvertinta, kad krintant akcijoms, kyla obligacijų vertė, o šis fondas pinigus nukreipia į saugius instrumentus", - tvirtina banko analitikai.

90 proc. fondo investicijų tenka Europos Sąjungos bei Europos plėtros ir bendradarbiavimo organizacijos valstybių narių vyriausybių vertybiniams popieriams. Dar vienas šios investavimo krypties privalumas yra tai, kad investavimo valiuta yra eurai, o tai apsaugo nuo galimos valiutų rizikos, pabrėžia specialistai.

„Swedbank Robur International Euro Bond Fund" įkurtas 1998 metų pabaigoje ir šiuo metu jo valdomas turtas yra 17,18 mln. eurų. Fondas turi aukščiausią 5 žvaigždučių „Morningstar" reitingą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių