„Swedbank“ nuostoliai sudaro 0,6 mlrd. litų

"Swedbank" paskelbė, kad per devynis šių metų mėnesius patyrė 592 mln. litų nuostolių dėl atidėjinių blogoms paskoloms. Banko teigia pastebintis, kad jų augimo tempas lėtėja.

„Swedbank“ Lietuvoje veiklos pelnas prieš mokesčius ir atidėjinius per 9 šių metų mėnesius yra 381,7  mln. litų. Banko pajamos sumažėjo 23 proc. iki 628 mln. litų, o veiklos išlaidos – 30 proc. iki 246,3 mln. litų palyginti su tuo pačiu 2008 m. laikotarpiu.

„Swedbank“ Lietuvoje trečiajame ketvirtyje grynieji paskolų nuostoliai siekė 323 mln. litų. Šie nuostoliai daugiausia yra susiję su komercinės paskirties nekilnojamojo turto ir transporto sektoriais.

Banko teigimu, kai kurie požymiai jau rodo, kad blogų paskolų apimčių augimas lėtėja, tačiau paskolų kokybė ir atidėjiniai blogoms paskoloms ir toliau išlieka pagrindiniai veiksniai, darantys įtaką veiklos rezultatams šiomis sąlygomis.

Banko analitikai prognozuoja, kad metų pabaigoje blogų paskolų apimtys augs lėčiau, o pasibaigusius 2009 metus bus galima prisiminti kaip metus, per kuriuos kredito nuostoliai buvo didžiausi.

Siekiant prisitaikyti prie sumažėjusių veiklos apimčių per pirmus devynis šių metų mėnesius banko darbuotojų skaičius sumažėjo 11 proc. arba 353, o klientų aptarnavimo padalinių – 14 proc., nuo 120 iki 103, nurodoma banko pranešime spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių