„Swedbank“: mokėjimo kortelėmis atsiskaitoma vis dažniau

Grynuosius pinigus po truputį keičia elektroniniai - sparčiai daugėja „Swedbank" klientų, atsiskaitančių mokėjimo kortelėmis ir besinaudojančių kitomis elektroninėmis bankinėmis paslaugomis.

Banko duomenimis, 2008 m. pirmąjį pusmetį, palyginti su tuo pačiu 2007 m. laikotarpiu, klientai  prekybos vietose mieliau atsiskaito kortelėmis negu grynaisiais pinigais, tokių operacijų padaugėjo 30 proc. Vienos mokėjimo kortelės atsikaitymo už prekes ir paslaugas mėnesio apyvarta per tą patį laikotarpį išaugo beveik 32 proc., tuo tarpu grynųjų pinigų išėmimo vienos kortelės apyvarta augo tik 8 proc.

„Mokėjimo kortelių populiarėjimą patvirtina jų skaičiaus, atliekamų operacijų prekybos vietose bei vidutinės vienos kortelės apyvartos augimas. Pasitelkti elektroninės bankininkystės priemones žmones verčia spartus gyvenimo tempas, o patogus atsiskaitymas kortele tiesiog padeda sutaupyti laiko ir pinigų", - sako Ramūnas Strauka, „Swedbank" banko Lietuvoje Elektroninės bankininkystės departamento direktorius.

Mokėjimo kortelėmis „Swedbank" klientai dažniausiai atsiskaito už maisto bei kasdienio vartojimo prekes, avalynę ir drabužius, degalus. Daugėja atsiskaitymų kortele už buitinę, kompiuterinę, vaizdo ir garso techniką, statybos, namų įrangos prekes ir paslaugas, baldus.  Jaunimas ir aktyvūs dirbantys žmonės gerokai dažniau elektroniniais kanalais perka bilietus, atsiskaito už keliones, transporto bei viešojo maitinimo paslaugas.  

„Swedbank"  klientai taip pat įvertino grynuosius pinigus priimančius bankomatus. Per metus operacijų skaičius ir apyvarta šių bankomatų tinkle padidėjo apie 3 kartus. Vidutinė tokio bankomato apyvarta per mėnesį viršija 1,6 mln. Lt, o  vidutinis operacijos dydis siekia daugiau kaip 600 Lt. Šią paslaugą jau išbandė apie 80 tūkst. banko klientų. Šiuo metu „Swedbank" visoje Lietuvoje turi 20 grynuosius pinigus priimančių bankomatų.

 „Swedbank" yra mokėjimo kortelių rinkos lyderis. Antrojo šių metų ketvirčio duomenimis, „Swedbank" klientai turėjo beveik 1,4 mln. mokėjimo kortelių, bankas valdė 34,5 proc. šios rinkos.


Šiame straipsnyje: swedbankasmokėjimo kortelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių