„Swedbank„ įspėja dėl „Aprangos“ akcijų rizikos

„Swedbank" banko Lietuvoje Finansų rinkų tarnybos analitikai parengė bendrovės „Apranga" analizę. Šiandien išleistoje apžvalgoje analitikai įvertino bendrovės „Apranga" vienos akcijos vertę, kuri yra 6 litai 55 centai, ir investuotojams rekomenduoja jas pirkti, tačiau atkreipia dėmesį į aukštos rizikos įvertinimą.

„Šių metų įmonės veiklos rezultatai atskleidė tam tikras verslo lėtėjimo tendencijas. Įmonės pajamos pirmąjį pusmetį ir toliau sparčiai augo, tačiau šis augimas buvo dėl prekybinio ploto didėjimo, t.y. naujų parduotuvių atidarymo. Pajamos iš to paties kvadratinio metro beveik neaugo. Šis efektas tapo dar akivaizdesnis įmonei paskelbus preliminarius pastarųjų mėnesių apyvartos rezultatus", - komentavo banko Lietuvoje Finansų rinkų tarnybos analitikas Donatas Užkurėlis.

Pardavimų augimas iš to paties kvadratinio metro leidžia įmonei didinti veiklos efektyvumą ir uždirbti daugiau pelno, žinoma, jei kaštai neauga sparčiau nei pajamos.

Pati įmonė pastebi, kad naujai atidaromoms parduotuvėms prireikia daugiau laiko pasiekti numatytas maksimalias apyvartas, o tai apsunkina pelno gavimą. Tai buvo vienas iš paaiškinimų, kodėl pirmojo pusmečio įmonės pelno rezultatai buvo ne itin geri. Įmonė lapkričio pradžioje, po prekybos centro „Panorama" atidarymo, peržiūrės šių metų veiklos prognozes. Tikėtina, kad jos bus sumažintos, lyginant su pirminiais lūkesčiais. 

„Baltijos šalių ekonomika akivaizdžiai lėtėja ir tai neabejotinai paveiks daugelį regiono įmonių. Drabužių verslas nėra atsparus verslo ciklo svyravimams ir ekonomikos sulėtėjimas neabejotinai turės įtakos įmonės veiklos rezultatams, - sakė D. Užkurėlis. - „Apranga" kitais metais yra numačiusi tolimesnę agresyvią plėtrą Baltijos regione. Įvertinus bendrą ekonominę situaciją, tai kelia tam tikrą susirūpinimą. Plėtra įmonei kainuoja, o dar pridėjus ekonominį sulėtėjimą, kitais metais būtų galima laukti pelno mažėjimo."

Remdamiesi apžvalgoje pristatomomis įmonės veiklos prognozėmis, palyginamuoju ir diskontuotų pinigų srautų metodais, analitikai apskaičiavo vienos „Aprangos" akcijos vertę - 6,55 litai. Nustatyta akcijų vertė daugiau nei dvigubai viršija dabartinę rinkos kainą.

„Swedbank" periodiškai rengia įmonių apžvalgas, jose investuotojams suteikiama informacija apie įmonių veiklos ir akcijų vertinimą. 


Šiame straipsnyje: aprangaakcijosrizikaSwedbank

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių